Μιούζικαλ η ζωή του Μπερλουσκόνι

Μιούζικαλ εμπνευσμένο από τις περιπέτειες της ιδιωτικής ζωής του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ετοιμάζεται να ανεβάσει το δημοτικό θέατρο της Κατάνης, στη Σικελία.

Ο προσωρινός τίτλος του μιούζικαλ είναι «My fair papy» με πρώτη, ξεκάθαρη αναφορά στο γνωστό θεατρικό έργο «My fair lady». Υπάρχει, ωστόσο, και μια εκδοχή αμιγώς «μπερλουσκονική» και δεν είναι άλλη από εκείνη που παραπέμπει στην προσφώνηση «πάπι» (μπαμπάκα), που χρησιμοποιεί η 19χρονη Ναπολιτάνα, Νοέμι Λετίτσια, όταν αναφέρεται στον Καβαλιέρε.

«Το θεατρικό αυτό έργο γεννιέται σταδιακά από μια δημιουργική συνεργασία μου με τον διευθυντή του σικελικού αυτού θεάτρου, Τζουσέππε Ντιπασκουάλε», δήλωσε ο πρόεδρος του Θεάτρου, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Πιετράντζελο Μπουταφουόκο και πρόσθεσε ότι «για τον ρόλο του πρωταγωνιστή θα χρειαζόταν ένας ηθοποιός σαν τον Ντάνι Ντε Βίτο. Ένας καλλιτέχνης, που να ξέρει να χορεύει, να τραγουδάει, να επιβάλλεται στην σκηνή. Κατά συνέπεια, ο Ντε Βίτο θα είναι μια από τις πρώτες επιλογές, όπως και ο Νάννι Μορέττι για τη σκηνοθεσία».

Πάντως, οι δύο θεατρικοί συγγραφείς αποσαφηνίζουν ότι «δεν εννοούν να ανεβάσουν ένα αριστερό έργο. Δεν θα είναι μια βάρβαρη εκτέλεση σαν αυτή, που είχε ζήσει η Ιταλία με τον Μπενίτο Μουσσολίνι, το πτώμα του οποίου εξετέθη σε κεντρική πλατεία του Μιλάνου. Μιλάμε για κάτι πολύ διαφορετικό. Για ένα έργο ανάλαφρο, χαρούμενο, που θα μας μεταφέρει σε μια αλλιώτικη διάσταση».
Πηγή: skai.gr