Κλείσιμο

Φεστιβάλ Κινηματογράφου με έμφαση στην Οικολογία

Συζήτηση για την πράσινη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή εν όψει της συνόδου στην Κοπεγχάγη, διοργάνωσαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η πρεσβεία της Δανίας και ο ΣΚΑΪ.

Θέμα της συζήτησης ήταν το κατά πόσο μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα και να γίνει πιο πράσινη. Στο διάλογο αυτόπήραν μέρος ο πρέσβης της Δανίας στην Ελλάδα Τομ Νόρινγκ, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο Υφυπουργός εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ “Cove” Λούης Ψυχογιός και η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και παρουσιάστρια του «ΕCo news» Κατερίνα Χριστοφιλίδου.Συμμετείχαν επίσης μέλη της επιστημονικής κοινότητας Θεσσαλονίκης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ, δημιουργήθηκε ειδικό τμήμα, στο οποίο θα προβληθούν ταινίες και ντοκιμαντέρ περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Επίσης, την Κυριακή διοργανώνεται μεγάλη δενδροφύτευση 50.000 δενδρυλλίων από τον Οργανισμό για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ΣΚΑΪ, και το Δήμο Πεύκων στη Θεσσαλονίκη, στα όρια του δήμου, λίγα χιλιόμετρα απο το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χορηγός επικοινωνίας όλων των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι ο ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr