Αποζημίωση θα πληρώσει ο Πολάνσκι

Ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό των 500.000 δολαρίων στη Σαμάνθα Γκέιμερ, την κοπέλα με την οποία φέρεται να είχε παράνομη σεξουαλική επαφή όταν εκείνη ήταν μόλις 13 ετών, ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς.

Οι δύο πλευρές είχαν φτάσει σε συμφωνία εμπιστευτικού χαρακτήρα το 1993, υποστηρίζει η εφημερίδα επικαλούμενη δικαστικά έγγραφα της εποχής.

Δεν είναι σαφές ωστόσο εάν ο σκηνοθέτης κατέβαλε μέρος της αποζημίωσης. Το τελευταίο έγγραφο, από τον Αύγουστο του 1996, δείχνει ότι ο Πολάνσκι όφειλε ακόμη στην Γκέιμερ 604.416 δολάρια (μαζί με τόκους).

Ο 76χρονος Πολάνσκι συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Ελβετία μετά από ένταλμα που εξέδωσαν σε βάρος του οι αμερικανικές αρχές.

Οι δικηγόροι του έχουν δηλώσει ότι θα προσφύγουν κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ όπου κινδυνεύει να τιμωρηθεί με φυλάκιση για τις σεξουαλικές επαφές που είχε με την Γκέιμερ το 1977.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των ταινιών "Ο πιανίστας" και "Τσάιναταουν" έφυγε από τις ΗΠΑ το 1978.

Είχε παραμείνει 42 ημέρες φυλακισμένος αλλά φοβόταν πως ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεσή του θα τον καταδίκαζε σε πολύχρονη κάθειρξη.
Πηγή: skai.gr