Έλληνας ο Ράσελ Κρόου

Στενές σχέσεις με την ομογένεια της Αυστραλίας διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια ο διάσημος αυστραλός ηθοποιός Ράσελ Κρόου και αυτές οι σχέσεις φαίνεται ότι θα... αποτυπωθούν σε φιλμ, καθώς ο Κρόου ετοιμάζεται να υποδυθεί έναν έλληνα στον κινηματογράφο.

Τίτλος του φιλμ είναι "Ο Πρίγκιπας της Ιθάκης", αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις. Η ταινία αφορά τη ζωή του Αυστραλού ομογενή Γιώργου Δεύτερου. Ενός πρώην κορυφαίου μεγαλοδικηγόρου της Μελβούρνης, με καταγωγή από την Ιθάκη.

Όπως τονίζει ο στενός του φίλος Νίκος Παπαναστασίου (Νικ Πάπας), ο Κρόου είναι φανατικός οπαδός με την ομάδα του ράγκμπι "Ράμπιτος" που έχει στενές σχέσεις και με τον ελληνισμό, καθώς σε αυτήν έπαιξαν πολλοί Έλληνες.

Ο Νίκος Παπαναστασίου αναφέρει ακόμη ότι η πρώτη τηλεοπτική παρουσία του διάσημου Αυστραλού ηθοποιού ήταν σε μια ελληνική κωμωδία, ονόματι "Acropolis Now", μια σειρά που σημείωσε ανεπανάληπτη επιτυχία.

Αμέσως μετά ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στην ταινία The Silver Brumby που σκηνοθετεί ο ομογενής Γιάννης Τατούλης ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και το φιλμ "Φοβού τους Έλληνες" με τον Λάκη Λαζόπουλο.

Στη συνέχεια ήρθε η αναγνώριση για τον Κρόου. "Βροχή" οι προτάσεις και οι κινηματογραφικές επιτυχίες να διαδέχονται η μια την άλλη με αποκορύφωμα το "Μονομάχο" που του χάρισε και το πρώτο του Όσκαρ.
Πηγή: skai.gr