Τα νέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Ψηφιακή ευημερία από την Google

Nέα εργαλεία και συμβουλές, διαθέσιμα σε όλους, για να αξιοποιούν την τεχνολογία στο έπακρο, χωρίς ανεπιθύμητους περισπασμούς

 
Η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας σειράς βίντεο Ψηφιακής Ευημερίας  (Digital Well being videos) που είναι διαθέσιμα δωρεάν στην πλατφόρμα ψηφιακών δεξιοτήτων της Google (g.co/GreekTourism).
Κάθε ένα από τα βίντεο ενθαρρύνει τους χρήστες  να αναλογιστούν το πώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία και προτείνει τρόπους για να βρουν την κατάλληλη γι' αυτούς ισορροπία. Καθώς η έννοια της Ψηφιακής Ευημερίας (Digital Wellbeing) είναι διαφορετική για τον καθένα, η Google συνεργάζεται με μια ομάδα ψυχολόγων, ανθρωπολόγων και ειδικών γύρω από τη λειτουργία του ανθρώπινου μυαλού.
 Ανάμεσά τους βρίσκονται επαγγελματίες του χώρου της ιατρικής, όπως ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος για τις σπουδές του σχετικά με την εγκεφαλική δραστηριότητα, Mario Alonso Puig, καθώς και εκπαιδευτικοί όπως η Greta Rossi, συνιδρύτρια του Recipes for Wellbeing (Συνταγές Ευημερίας).
Αξιοποιώντας κάθε μία από τις προσεγγίσεις τους, η νέα σειρά μαθημάτων της Google ρίχνει μια ειλικρινή ματιά στο ρόλο που παίζει η τεχνολογία στη ζωή μας - από το πώς οι ειδοποιήσεις στα smartphone επηρεάζουν την παραγωγικότητα, έως τη διερεύνηση μεθόδων καθορισμού φυσικών ορίων για τη χρήση της τεχνολογίας, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε  να αποκτήσουμε περισσότερη αυτογνωσία σχετικά με τις διαδικτυακές μας συνήθειες.

Η Μαρία Φουντά, Διευθύντρια Marketing, Google Ελλάδας, Ρουμανίας, Ουκρανίας δήλωσε; “Σήμερα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία προκειμένου να απλοποιήσουν και να επιταχύνουν την κάλυψη των αναγκών τους, από το να βρουν μια παιδική χαρά για τα παιδιά τους έως το να δουν την πρόγνωση του καιρού, έχοντας έτσι περισσότερο χώρο και χρόνο για να επικεντρωθούν σε αυτά που τους ενδιαφέρουν πιο πολύ. Η τεχνολογία μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο περνάμε το χρόνο μας και οι προσπάθειές μας για την επίτευξη Ψηφιακής Ευημερίας μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε αυτό το χώρο και το χρόνο στο έπακρο - έτσι ώστε η τεχνολογία να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας, χωρίς να επιφέρει ανεπιθύμητους περισπασμούς. Ήδη, στα Pixel, Android, YouTube, FamilyLink και Gmail, έχουμε λανσάρει νέα εργαλεία και χαρακτηριστικά που βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν καλύτερη ισορροπία στη ζωή τους. Βέβαια, τα προϊόντα μας αποτελούν μόνο ένα μέρος αυτής της ιστορίας”.

Αφιερώστε, λοιπόν, λίγο χρόνο για να δείτε μερικά από τα εργαλεία που σας βοηθούν να αποφύγετε τους περισπασμούς και να χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας για πράγματα που έχουν ουσιαστική σημασία.

Για να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερα σχετικά με την ψηφιακή ευημερία στην Google, επισκεφθείτε τη σελίδα https://learndigital.withgoogle.com/greektourism/course/digital-wellbeing. 

Δείτε εδώ 
 
Ιδέες για νέες επιχειρήσεις :ΜΕΡΟΣ Ι-Οn line επιχειρήσεις
17.04.2019, 13:43
Δεν είναι υποχρεωτική η εταιρική σφραγίδα
«Υφίσταται ακόμα η εσφαλμένη πεποίθηση σε πολλούς, ότι η δημιουργία μηχανικής εταιρικής σφραγίδας και η...
15.04.2019, 14:49
Το ελληνικό κρασί και οι αγορές
15.04.2019, 14:21
Ανοδικά κινείται το online λιανεμπόριο τροφίμων στην Ελλάδα
12.04.2019, 14:39
Μέχρι Μ. Τρίτη η ψήφιση της ρύθμισης των 120 δόσεων για ασφαλιστικές οφειλές
Τι θα προβλέπει
12.04.2019, 14:31
‘’Ξεκίνησε με μία ιδέα και κατέκτησε το κόσμο του επιχειρείν!’’, διαγωνισμός καινοτομίας στα Τρίκαλα
10.04.2019, 12:21
Βραβείο Best Workplace 2019 στην Hellas Direct!
09.04.2019, 14:07
Βρετανικός τουρισμός: Η αβεβαιότητα του Brexit αυξάνει τις κρατήσεις σε προορισμούς εκτός ΕΕ
08.04.2019, 17:10
Δικαστικό «όχι» σε βραχυχρόνια μίσθωση εξοχικής κατοικίας
Η απουσία επαρκούς και ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου γύρω από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, τις...
08.04.2019, 17:08
Τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα της εργαζόμενης γυναίκας (Οδηγός)
Στόχος του οδηγού(της ΓΣΕΕ) είναι η παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου που αφορά αφενός θέματα διακρίσεων...
08.04.2019, 17:02

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.