Κλείσιμο

4η Θρακο-Mακεδονική “SYNERGEIA”

Προώθηση Τοπικών Προϊόντων του Αγροτοδιατροφικού Τομέα
Σαββάτο 9 Ιουνίου 2018
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις Δράσεις Ευαισθητοποίησης και Γευσιγνωσίας
 
 
ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • Συνάντηση και Συνέργεια παραγωγών του διατροφικού τομέα, των μεταποιημένων προϊόντων και του τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή), για την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων
  • Παρουσίαση - Έκθεση Τοπικών Παραγόμενων Προϊόντων
  • Παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας και της παραδοσιακής κουζίνας
  • Ημερίδα ανταλλαγής απόψεων για την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας και τη δημιουργία δικτυώσεων.
  • Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, τα παραδοσιακά οικιακά σκεύη και εργαλεία
  • Παρουσίαση τοπικών Επιχειρήσεων του διατροφικού τομέα
  • Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού
  • Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές δραστηριότητες
Χώροι Εκδηλώσεων: Περιβάλλων χώρος του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας,
 
Χώρος Περιπτέρων Synergeia, Χώρος Αγοράς Παραγωγών Π.Ε. Δράμας, Φουαγιέ του Διοικητηρίου, Εκθεσιακοί Χώροι Διοικητηρίου, ‘Κήπος των Γλυπτών’ της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας,
Αίθουσα ‘Κωνσταντίνος Καραμανλής’ του Διοικητηρίου, Γραφείο 213 του Διοικητηρίου για συναντήσεις Β2Β, Λαογραφικό Μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας
 
Ελεύθερη είσοδος και πρόσβαση σε όλες τις δράσεις και τις γευστικές εμπειρίες
 
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
 
120 Εκθέτες σε ειδικά διαμορφωμένα εκθεσιακά περίπτερα, για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών
Εξέχουσες προσωπικότητες του γαστρονομικού και καλλιτεχνικού χώρου
Περισσότεροι από 200 παραγωγοί και φορείς της μεταποίησης και του τουρισμού
50 Μάγειρες και 42 Ζαχαροπλάστες από όλη την Μακεδονία και τη Θράκη
Διατροφολόγοι, για την ενημέρωση του κοινού για τη μεσογειακή διατροφή
Σημαντικός αριθμός Φορέων & Επαγγελματιών, για απευθείας συναντήσεις B2B
Ειδικοί Εισηγητές σε Ημερίδα, για τη χαρτογράφηση του περιβάλλοντος (εξωτερικού & εσωτερικού) των προϊόντων και υπηρεσιών
Οι Σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Δράμας, από τα Τμήματα Μαγειρικής Τέχνης & Ζαχαροπλαστικής και το Μουσικό Σχολείο Δράμας
Η Μουσική Μπάντα του Δήμου Δράμας στην Τελετή Έναρξης των εκδηλώσεων
Συμμετοχή Εθελοντών και Συλλογικοτήτων, για τη στήριξη και ενίσχυση της όλης δράσης

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
1ο ΜΕΡΟΣ:
 
08:00 Έναρξη λειτουργίας των Εκθεσιακών Περιπτέρων
Στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου και στον ‘’Κήπο του Γλυπτών’’ της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας
 
11:00-11:30   Τελετή Έναρξης των Εκδηλώσεων
Κύρια επιμέλεια της παρουσίασης των εκδηλώσεων από τον Δραμινό και γνωστό ηθοποιό, Ιωάννη Παπαζήση
Χαιρετισμοί επισήμων και εκπροσώπων φορέων
Τελετή εγκαινίων
 
11:30-12:30  Το ‘’Καλάθι Προϊόντων’’ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Παρουσίαση και προβολή Προϊόντων και Υπηρεσιών
Ξενάγηση στο Χώρο των Περιπτέρων
Ξενάγηση στο χώρο της Έκθεσης Φωτογραφίας Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων και Επιχειρήσεων ΠΕ Δράμας του διατροφικού τομέα, καθώς και Έκθεση Παραδοσιακών Οικιακών Σκευών και Εργαλείων.
Δημιουργία γευστικών εμπειριών για τους λάτρεις της γαστρονομίας, από τον βραβευμένο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας και Σεφ της χρονιάς, το Δραμινό Στέλιο Ιωαννίδη.
Παρασκευή τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων από τους Σπουδαστές του ΙΕΚ Δράμας, των Τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης & Ζαχαροπλαστικής, υπό την επίβλεψη του Σεφ Στέλιου Ιωαννίδη.
Παρασκευή τεράστιας ομελέτας με αυγά τοπικών παραγωγών
Καθ’όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, διατροφολόγοι της Π.Ε. Δράμας θα ενημερώνουν το κοινό σε θέματα Μεσογειακής διατροφής και υγιεινής διατροφής
Καθ’όλη τη διάρκεια της 4ης Synergeia και στον κύριο Εκθεσιακό Χώρο,  Dj θα επιμελείται της μουσικής επένδυσης των εκδηλώσεων

2ο ΜΕΡΟΣ:
 
12:30 Έναρξη Ημερίδας της 4ης Synergeia 2018
Χώροι δραστηριοτήτων Ημερίδας:
Κεντρική Εκδήλωση της Ημερίδας: Αίθουσα ‘’Κωνσταντίνος Καραμανλής’’ του Διοικητηρίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας
Δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης του κοινού, καθώς και διανομής σχετικού έντυπου υλικού: Φουαγιέ Αίθουσας
Προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις B2B: Γραφείο 213 της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας
 
12:30-14:30 Ημερίδα «SYNERGEIA» ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης & οικονομικής αλληλεγγύης

 Εισηγήσεις:
Μορφές συνεργειών και αξιοποίηση αυτών για τη μεγιστοποίηση ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης & παραγωγής δικτυώσεων
 
Ο αγροτοδιατροφικός τομέας, ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής. Καινοτομίες που αναδεικνύουν την τοπικότητα και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων
 
Τυποποίηση – Ταυτότητα προϊόντων – Σήμανση – Περιφερειακά Σύμφωνα Ποιότητας Προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα
Πωλήσεις – Αγορές αγροτικών προϊόντων μέσω του Διαδικτύου. Μύθοι και Πραγματικότητα
Εισηγητής: Σάββας Γρηγοριάδης (Υπηρεσιακό Στέλεχος της Π.Ε. Δράμας)
Ερωτήσεις – Συζήτηση – Ανταλλαγή απόψεων
Επίδοση Αναμνηστικών στους Συμμετέχοντες

Καθ’όλη τη διάρκεια της ημερίδας και στον κύριο Εκθεσιακό Χώρο, θα πραγματοποιηθεί η Δράση Παρασκευής Τοπικών Παραδοσιακών Γεύσεων, από τον Σεφ Στέλιο Ιωαννίδη και τους Σπουδαστές του ΙΕΚ Δράμας, σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

3ο ΜΕΡΟΣ:
 
18:00  Τελετή Λήξης των Εκδηλώσεων
Χώροι εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων:
Έκθεση Περιπτέρων Synergeia: ‘Κήπος των Γλυπτών’ της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας
Φουαγιέ Διοικητηρίου: Έκθεση Φωτογραφίας
Γευστικές παρασκευές: Βόρεια είσοδος του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας
Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις: Περιβάλλων χώρος του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας
 
18:00-21:00  Εκδηλώσεις Τελετής Λήξης
Παρασκευή Παραδοσιακών Τοπικών Εδεσμάτων από τον Σεφ Στέλιο Ιωαννίδη και τους Σπουδαστές του ΙΕΚ Δράμας
Ανάδειξη Γευστικής Συνταγής, αντιπροσωπευτικής της Δραμινής Κουζίνας
Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν:
Το Μουσικό Σχολείο Δράμας
Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας
Η Θρακική Εστία Δράμας
Ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Δράμας ‘Ο ΕΒΡΟΣ’
Ολοκλήρωση της 4ης SYNERGEIA 2018

Προγραμμα Ημεριδας

Προσέλευση &   Δραστηριότητα
12:30-12:50 Μορφές συνεργειών και αξιοποίηση αυτών για την μεγιστοποίηση ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και παραγωγής δικτυώσεων
Ομιλητής: Γιώργος Ηλιάδης

12:50-13:10 Ο αγροδιατροφικός τομέας μοχλός ανάπτυξης της περιοχής. Καινοτομίες που αναδεικνύουν την τοπικότητα και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων.
Ομιλητής: Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου

13:10-13:30 Τυποποίηση- Ταυτότητα προϊόντων – Σήμανση- 
Περιφερειακά σύμφωνα ποιότητας προϊόντων αγροδιατροφικού τομέα.
Ομιλητής: Παναγιώτης Μίλης

13:30-13:50 Πωλήσεις – αγορές αγροτικών προϊόντων μέσω διαδικτύου. 
Μύθοι-πραγματικότητα.
Ομιλητής: Γρηγοριάδης Σάββας

13:50-14:30 Ερωτήσεις-συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων
Επίδοση Αναμνηστικών στους Συμμετέχοντες
Πηγή: skai.gr