Επιμελητήριο Αχαΐας: "Κλειδί" η εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων

Με επιτυχία παραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Αχαΐας.
Η πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε η νέα Διοίκηση είχε να κάνει με την προώθηση των προϊόντων στο εξωτερικό.
Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όπου παρουσιάστηκαν προγράμματα για τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και καλές πρακτικές συμμετοχής σε αυτές.
Η εκδήλωση κέντρισε το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι αναζητούν δημιουργική διέξοδο στις αγορές του εξωτερικού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα “ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ” από τον Λουκά Σπηλιόπουλο, το οποίο υλοποιείται από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.
Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις. Δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα.
Το ποσοστό ενίσχυσης είναι 50% και χρηματοδοτούνται πλάνα συμμετοχών σε εκθέσεις ύψους μέχρι και 100.000 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ιδομενέας Αγγελάκης ENTERPRISE GREECE, παρουσίασε το Εκθεσιακό Πρόγραμμα του 2018 και πως θα μπορέσουν οι τοπικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε εκθέσεις του εξωτερικού.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών, η Νόρα Νικολοπούλου, μίλησε για τη συμβολή του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην εξωστρέφεια των Αχαϊκών Επιχειρήσεων, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου από την Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Αχαΐας (τμήμα ACHAIA VALUES), ανέλυσε τις εξαγωγές και τις καλές πρακτικές συμμετοχής σε Διεθνείς Εκθέσεις.

Πηγή: eea.gr
Πηγή: skai.gr