Έρευνα: Mειωμένα κατά 0,9% τα ταξίδια προς την Ευρώπη το καλοκαίρι του 2016

Αυτό είναι το πόρισμα έκθεσης της ForwardKeys σε περισσότερες από 14 εκατ. συναλλαγές κρατήσεων στις αερομεταφορές την ημέρα.

Επιπλέον, οι προοπτικές επαναφοράς των ταξιδίων στην Ευρώπη, συμπεραίνει η έκθεση, δεν είναι ενθαρρυντικές, καθώς οι κρατήσεις για τον ερχόμενο μήνα προς το παρόν εμφανίζονται μειωμένες κατά 1,4% σε σχέση με πέρυσι.

To καλοκαίρι του 2016 σηματοδοτεί το τέλος μιας 5ετίας ισχυρής ανάπτυξης κατά την οποία τα εισερχόμενα ταξίδια σημείωναν ανάπτυξη της τάξης του 6,2% ετησίως.
Η τρομοκρατία στην Τουρκία και στη Γαλλία εκτιμάται ότι επηρέασαν τη διάθεση των τουριστών για ταξίδια στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο Ιούνιος-Αύγουστος 2016, οι βασικοί προορισμοί όπως το Ην. Βασίλειο (-1,3%), η Ιταλία (-2,6%), η Γερμανία (-4,1%) και ειδικά η Γαλλία (-9,6%) και η Τουρκία (-26,7%), είχαν σημαντικές απώλειες λόγω του ζητήματος της ασφάλειας.

Οι εναλλακτικοί προορισμοί αντιστάθμισαν τις μειώσεις αυτές, ιδιαίτερα η Ισπανία (+10%), η Πορτογαλία (+5,2%), οι σκανδιναβικές χώρες (+6,1%), η Ιρλανδία (+18,1%), η Ρωσία (+19%) και η Πολωνία (+26,1%).
Μεγάλο ποσοστό ανάπτυξης οφείλεται στην απομάκρυνση των τουριστών από τους βασικούς προορισμούς καθώς και στην επίσκεψη του Πάπα στην Πολωνία, ενώ μεγάλη κίνηση καταγράφηκε από Κινέζους τουρίστες στη Ρωσία.

Όσον αφορά τις αγορές-πηγές, Βόρεια και Λατινική Αμερική είχαν ανάπτυξη 2,5% και 4,6% αντίστοιχα, όμως τα ταξίδια από τον υπόλοιπο κόσμο μειώθηκαν (-2,8% από την Αφρική, -2,4% από την Ασία-Ωκεανία, -1% από τη Μ. Ανατολή).

Οι αγορές που παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μειώσεις ήταν η Κίνα (-3,7%), η Ν. Αφρική (-7,7%), τα ΗΑΕ (-13%), η Βραζιλία (-14,7%) και η Ιαπωνία (-18%).

Αναδημοσίευση : tornosnews.gr
Πηγή: skai.gr