Τα νέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Ελληνοκινέζικο συνέδριο για την Πιστοποίηση και την Αειφόρο Ανάπτυξη

Στις 20/1/2016 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. διοργανώθηκε το Ελληνοκινεζικό Συνέδριο για την Πιστοποίηση και την Αειφορία.

 
Το Συνέδριο είχε ιδιαίτερο οικονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό ενδιαφέρον. Στις τέσσερις συνεδρίες του, οι οποίες είχαν τίτλους "Ανάπτυξη Ελληνοκινεζικής Συνεργασίας", "Η Ελλάδα ως κύριος εταίρος στη συνεργασία", "Η Ελλάδα μπροστά" και "Ελλάδα Πιστοποιημένη για την επιτυχία", εισέφεραν τις απόψεις τους διακεκριμένοι επιχειρηματίες, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί και στελέχη της ΕΒΕΤΑΜ.

"Η εξωστρέφεια αποτελεί στρατηγική επιλογή της διοίκησης της ΕΒΕΤΑΜ και τα τελευταία δύο χρόνια έχει τεθεί στο κέντρο της προσπάθειας. Κλείνουμε ένα έτος μετά τη σύναψη της στρατηγικής συνεργασίας με τη μεγάλη κινεζική εταιρία πιστοποιήσεων CQM-PCC, ενώ οι συνεργασίες μας και με άλλες εταιρίες εντείνονται. Η επέκταση της δουλειάς της ΕΒΕΤΑΜ και στην Τουρκία φέτος είναι επίσης αξιοσημείωτη και προϊόν συντονισμένης προσπάθειας", είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. Θωμάς Παπαλιάγκας. Και συνέχισε "Η ΕΒΕΤΑΜ είναι κυριολεκτικά το success story από πλευράς εταιριών του δημοσίου, καθώς δεν επιχορηγείται καθόλου από το κράτος, ενώ με τα έσοδα από την πελατεία της συντηρεί και το μεγάλο εργαστηριακό της δίκτυο και η βιομηχανική της έρευνα οδήγησε στην παραγωγή πολύ καινοτόμων προϊόντων, τα οποία σημειώνουν και εμπορική επιτυχία. Μόνο με ιδιωτικά έσοδα η ΕΒΕΤΑΜ διατήρησε τον κύκλο εργασιών της σταθερό και είναι κερδοφόρα και φέτος, παρά τα capital controls, τα οποία ανέκοψαν την εντυπωσιακά ανοδική της πορεία".

Όπως ανέφερε ο ειδικός σύμβουλος της εταιρείας ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ στην Λ.Δ. της Κίνας Κος Δημήτρης Μούρσας "Η Κίνα παρέχει μεγάλες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις και η πιστοποίηση των προϊόντων που εξάγονται προς την Κίνα αλλά και που εισάγονται από εκείνη στον τόπο παραγωγής τους ανοίγει τους δρόμους της ταχύτητας για το εμπόριο. Οι εξαγωγές είναι ο μόνος δρόμος για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, γιατί μόνο έτσι εισάγεται φρέσκο χρήμα στη χώρα και δεν ανακυκλώνεται το ήδη υπάρχον. Η ΕΒΕΤΑΜ έκανε το μεγάλο βήμα να εξάγει τις υπηρεσίες της στην Κίνα και οι επιχειρήσεις το αγκάλιασαν στα πλαίσια της πολιτικής της Λ.Δ. της Κίνας One Belt One Road",

Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων και η Υφυπουργός Βιομηχανίας Κα Θεοδώρα Τζάκρη και ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Κος Κώστας Σκρέκας, αλλά και η Διευθύντρια του Γραφείου Οικονομικών Υποθέσεων της Κινεζικής Πρεσβείας Κα Zhang Zhi Hong. Μεταξύ των εισηγητών ήταν διακεκριμένοι επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί. 
Ξενοδοχεία: Τι ισχύει για τον μειωμένο ΦΠΑ σε υπηρεσίες εστίασης -Οδηγίες ΑΑΔΕ
20.05.2019, 13:02
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα του Taxis για τις 120 δόσεις
20.05.2019, 12:56
Ξενοδοχεία: Πώς το νέο τοπίο στα social media επηρεάζει τις πωλήσεις
14.05.2019, 14:42
Λογιστές σε νευρική κρίση – Τα πρόστιμα για τους εργοδότες έρχονται πλέον πιο σύντομα!
14.05.2019, 14:20
"Όταν ζητάω φέτα, θέλω φέτα, κατάλαβες;"
14.05.2019, 13:58
Επαγγελματίες: Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το πότε απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος
09.05.2019, 16:39
Airbnb: Η Νέα Πέραμος Καβάλας στους πιο ανερχόμενους προορισμούς οικογενειών παγκοσμίως!
09.05.2019, 16:33
Ταχύτατα αναπτυσσόμενη στην Ελλάδα η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων τύπου Airbnb
07.05.2019, 17:55
Απογοητευμένη η πλειοψηφία των εμπόρων από την αγοραστική κίνηση την Κυριακή 5 Μαΐου
07.05.2019, 17:44
Μπλοκάκια: Πότε φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών
07.05.2019, 17:38

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.