Τα νέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Ελληνοκινέζικο συνέδριο για την Πιστοποίηση και την Αειφόρο Ανάπτυξη

Στις 20/1/2016 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. διοργανώθηκε το Ελληνοκινεζικό Συνέδριο για την Πιστοποίηση και την Αειφορία.

 
Το Συνέδριο είχε ιδιαίτερο οικονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό ενδιαφέρον. Στις τέσσερις συνεδρίες του, οι οποίες είχαν τίτλους "Ανάπτυξη Ελληνοκινεζικής Συνεργασίας", "Η Ελλάδα ως κύριος εταίρος στη συνεργασία", "Η Ελλάδα μπροστά" και "Ελλάδα Πιστοποιημένη για την επιτυχία", εισέφεραν τις απόψεις τους διακεκριμένοι επιχειρηματίες, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί και στελέχη της ΕΒΕΤΑΜ.

"Η εξωστρέφεια αποτελεί στρατηγική επιλογή της διοίκησης της ΕΒΕΤΑΜ και τα τελευταία δύο χρόνια έχει τεθεί στο κέντρο της προσπάθειας. Κλείνουμε ένα έτος μετά τη σύναψη της στρατηγικής συνεργασίας με τη μεγάλη κινεζική εταιρία πιστοποιήσεων CQM-PCC, ενώ οι συνεργασίες μας και με άλλες εταιρίες εντείνονται. Η επέκταση της δουλειάς της ΕΒΕΤΑΜ και στην Τουρκία φέτος είναι επίσης αξιοσημείωτη και προϊόν συντονισμένης προσπάθειας", είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. Θωμάς Παπαλιάγκας. Και συνέχισε "Η ΕΒΕΤΑΜ είναι κυριολεκτικά το success story από πλευράς εταιριών του δημοσίου, καθώς δεν επιχορηγείται καθόλου από το κράτος, ενώ με τα έσοδα από την πελατεία της συντηρεί και το μεγάλο εργαστηριακό της δίκτυο και η βιομηχανική της έρευνα οδήγησε στην παραγωγή πολύ καινοτόμων προϊόντων, τα οποία σημειώνουν και εμπορική επιτυχία. Μόνο με ιδιωτικά έσοδα η ΕΒΕΤΑΜ διατήρησε τον κύκλο εργασιών της σταθερό και είναι κερδοφόρα και φέτος, παρά τα capital controls, τα οποία ανέκοψαν την εντυπωσιακά ανοδική της πορεία".

Όπως ανέφερε ο ειδικός σύμβουλος της εταιρείας ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ στην Λ.Δ. της Κίνας Κος Δημήτρης Μούρσας "Η Κίνα παρέχει μεγάλες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις και η πιστοποίηση των προϊόντων που εξάγονται προς την Κίνα αλλά και που εισάγονται από εκείνη στον τόπο παραγωγής τους ανοίγει τους δρόμους της ταχύτητας για το εμπόριο. Οι εξαγωγές είναι ο μόνος δρόμος για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, γιατί μόνο έτσι εισάγεται φρέσκο χρήμα στη χώρα και δεν ανακυκλώνεται το ήδη υπάρχον. Η ΕΒΕΤΑΜ έκανε το μεγάλο βήμα να εξάγει τις υπηρεσίες της στην Κίνα και οι επιχειρήσεις το αγκάλιασαν στα πλαίσια της πολιτικής της Λ.Δ. της Κίνας One Belt One Road",

Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων και η Υφυπουργός Βιομηχανίας Κα Θεοδώρα Τζάκρη και ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Κος Κώστας Σκρέκας, αλλά και η Διευθύντρια του Γραφείου Οικονομικών Υποθέσεων της Κινεζικής Πρεσβείας Κα Zhang Zhi Hong. Μεταξύ των εισηγητών ήταν διακεκριμένοι επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί. 
Η δυνατότητα απαλλαγής ενός επιχειρηματία από τα χρέη
Γράφει ο Γιώργος Φλωράς, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Early Warning για το...
18.12.2018, 11:54
Μέχρι 31 Δεκεμβρίου, οι τελευταίες εμπρόθεσμες δηλώσεις του 2018
Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, πέφτει η αυλαία της εμπρόθεσμης υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων...
18.12.2018, 11:51
Ανακοίνωση της ΚΕΟΣΟΕ για την προτεινόμενη τροπολογία κατάργησης του Ε.Φ.Κ στο κρασί
13.12.2018, 16:56
Στα σκαριά το εθνικό επαγγελματικό ταμείο για δύο εκατομμύρια μισθωτούς
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ κοινωνικών εταίρων, εργοδοτικών οργανώσεων και ΓΣΕΕ...
13.12.2018, 16:50
Εορταστικό Ωράριο Χριστουγέννων - 2018
Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 ξεκινά το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με την...
10.12.2018, 18:13
Επιδότηση εισφορών μισθωτών του ιδιωτικού τομέα ηλικίας έως 25 ετών
10.12.2018, 18:00
Με τη βούλα του ΣτΕ τα POS σε δικηγόρους, γιατρούς και ελεύθερους επαγγελματίες
Με τη βούλα του Συμβουλίου Επικρατείας οφείλουν να διαθέτουν μηχάνημα πληρωμής μέσω κάρτας (POS) δικηγόροι...
07.12.2018, 12:19
Λύση Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ)
Το νέο εταιρικό μόρφωμα της ΙΚΕ/ Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, προβλέφθηκε για πρώτη φορά με το ν.
05.12.2018, 15:03
Η πρώτη απόφαση κατά του Airbnb-«Μπλόκο» στη μίσθωση και αποζημίωση στους άλλους ενοίκους
Δικαστική απόφαση που απαγορεύει τη βραχυχρόνια µίσθωση παραθεριστικής βίλας, µέσω πλατφόρµας τύπου Airbnb...
04.12.2018, 13:32
Γλιτώνουν το τέλος επιτηδεύµατος τα «παγωμένα» µπλοκάκια-Η διαδικασία
Τη δυνατότητα να γλιτώσουν από το τέλος επιτηδεύματος ή να πληρώσουν μικρότερο τέλος για τη χρήση του 2018...
29.11.2018, 18:13

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 10  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.