Ε-shop που προωθεί την Ελληνική παραδοσιακή διατροφή σε Ευρωπαίους καταναλωτές

Η ιδέα γεννήθηκε το 2011 από μια ομάδα νέων ανθρώπων και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και σκληρής δουλειάς, λειτούργησε το 3ο τρίμηνο του 2013. Η περιήγηση στο www.yolenis.com αποτελεί μια συναρπαστική «εμπειρία εξερεύνησης» μέσα από ένα «περιβάλλον» υψηλής αισθητικής με υπέροχες φωτογραφήσεις και multimedia εφαρμογές.

Ξεκινήσε πουλώντας τα προιόντα στην Ελλάδα αλλά έχει και σαφέστατο εξαγωγικό προσανατολισμό.

 Η 'Yolenis' αποτελεί μια καινοτομία, καθώς συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, με τη νέα τεχνολογία. Είναι το μοναδικό e-shop που δίνει την ευκαιρία στον Ευρωπαίο καταναλωτή να προμηθευτεί μια τόσο μεγάλη γκάμα παραδοσιακών Eλληνικών προϊόντων γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, από 16 έως 36 ώρες

Το www.yolenis.com είναι ήδη διαθέσιμο στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

Διαθέτει αυθεντικά προϊόντα, τοπικού χαρακτήρα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας: Πάνω απο 1000 ιδιαίτερα, αυστηρά επιλεγμένα προιόντα 110 παραγωγών, προάγωντας τα Ελληνικά προϊόντα και τους Έλληνες παραγωγούς στις αγορές του εξωτερικού, ενισχύοντας την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.  
Στο site  θα βρείτε πανω απο 250 συνταγές, με πλούσιες αναφορές στην ιστορία και στο οικοσύστημα της κάθε περιοχής, με ποικίλους συνδυασμούς φαγητού και ποτού και με το «Τραπέζι του Μήνα» να κυριαρχεί στην αρχική σελίδα «στρωμένο» με τα προϊόντα και τις συνταγές της εποχής, χρησιμοποιώντας προιόντα,  τα οποία είναι πιστοποιημένα, χωρίς συντηρητικά, και αποτελούν βασικά στοιχεία του διεθνώς αναγνωρισμένου προτύπου της Μεσογειακής υγιεινής Διατροφής και θεωρούνται στοιχεία της  Ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς.

Παράλληλα προβάλλετε ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας, με τις έντονες αντιθέσεις, το διαφορετικό μικροκλίμα ανά περιοχή, την τεράστια βιοποικιλότητα.

H συσκευασία της Yoleni’s έχει σχεδιασθεί έτσι, ώστε να αποτελείται από φυσικά υλικά σε γήινα χρώματα, 100% ανακυκλώσιμα.
 
Η εταιρεία χρησιμοποιεί On line προώθηση, social media ενώ ενσωματώνει & βελτιώνει τη χρήση του e-shop με ανανεωμένες τεχνολογικές εφαρμογές

 

Τα άμεσα σχέδια της εταιρείας, περιλαμβάνουν:
Δραστηριοποιηση στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω αντιπροσώπου distributor (Απρίλιος του 2015) και στην Μεγάλη Βρετανία μέσω αντιπροσώπου distributor, επίσης (Φεβρουάριος του 2015).

Ανάπτυξη υπηρεσιών που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό

‘Εκδοση Ηλεκτρονικού Περιοδικού σε μορφή εφαρμογής για tablets και smartphones

Δημιουργία σημείων λιανικής πώλησης που θα προσφέρουν γευστικές εμπειρίες

Συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό

‘Αμεση πιστοποίηση κατά  ISO 22000 -HACCP και πράσινης επιχειρηματικότητας

 

Πηγή: skai.gr