Imagine by Kia: To ηλεκτρικό πρωτότυπο που ξεχωρίζει

Tο “Imagine by Kia”, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο μοντέλο της μάρκας. Σε αντίθεση με το βραβευμένο ηλεκτρικό e-Niro, το οποίο βασίζεται στην υπάρχουσα αρχιτεκτονική του υβριδικού Niro, το “Imagine by Kia” εφοδιάζεται με μία χαμηλά τοποθετημένη μπαταρία που φορτίζεται επαγωγικά και αποτελεί το βασικό στοιχείο ενός συμπαγούς συστήματος μετάδοσης.
 
Το “Imagine by Kia” συνδυάζει την αθλητική σιλουέτα ενός σεντάν με το δυναμικό και ευρύχωρο προφίλ ενός crossover. Διαθέτει μία φωτιζόμενη “tiger nose” μάσκα με πρωτότυπους LED προβολείς και την αυθεντική υπογραφή της Kia. “Είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο της δημοφιλούς στην Ευρώπη κατηγορίας C. Δείχνει τόσο οικείο αλλά είναι τόσο νέο”, εξηγεί ο Guillaume.
 
Η βαφή είναι ένα δείγμα της διαφορετικότητας που εκπέμπει το αμάξωμα. Έξι χειροποίητες επιστρώσεις χρωμίου καλύπτονται σε μια χάλκινη απόχρωση προκαλώντας οποιονδήποτε να την αγγίξει. Ένα ενιαίο κρύσταλλο χρησιμοποιείται τόσο για το παρμπρίζ όσο και για την οροφή για να δημιουργήσει ένα τεράστιο “παράθυρο” προς τον ουρανό.
 
Οι εμπρός ενδείξεις αλλαγής κατεύθυνσης βρίσκονται ψηλά στο ταμπλό  όταν τα πίσω φωτιστικά σώματα δείχνουν εξίσου συναρπαστικά.  Τα πίσω φλας είναι βαθιά τοποθετημένα δημιουργώντας μια πιο έντονη τρισδιάστατη αίσθηση με τις οριζόντιες φωτεινές λωρίδες να δημιουργούν ένα οπτικό δεσμό με το Kia Stinger.
 
Οι μεγάλοι τροχοί 22 ιντσών αποτελούνται από τέσσερις κρυστάλλινες ενθέσεις ώστε να διαθλάται το φως όπως σε ένα κομμένο διαμάντι. Ο Guillaume και η ομάδα του φρόντισαν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο αεροδυναμικό το αμάξωμα για μειωμένη αντίσταση κύλισης και στροβιλισμούς του αέρα. 
 
Η διάταξη του συστήματος μετακίνησης δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική συγκριτικά με τα συμβατικά μοντέλα. Υπάρχει πολύ μεγάλη ελευθερία στην σχεδίαση και στους άπλετους χώρους, εξηγεί ο Guillaume και η ομάδα του. Τα υλικά που κυριαρχούν στα καθίσματα είναι τέσσερις τύποι δέρματος και συνθετικό μετάξι.
 
“Θέλαμε το εσωτερικό να έχει μία απαράμιλλη λάμψη και να είναι γεμάτο με ευχάριστες πινελιές που να διασκεδάζουν και να μαγνητίζουν τόσο τον οδηγό όσο και τον επιβάτη”, εξηγεί ο  Ralph Kluge, Γενικός Διευθυντής Εσωτερικού Σχεδιασμού στην  Kia Motors Europe.
 
Το ψηφιακό ταμπλό ξεχωρίζει από την “ελεύθερη” κεντρική οθόνη και περιλαμβάνει 21 ανεξάρτητες υπερυψηλής ανάλυσης συγχρονισμένες οθόνες. “Οι οθόνες δημιουργούν ένα συναισθηματικό δεσμό του χτες, του τώρα και του αύριο. Προσφέρουν πληροφορίες για όλα τα πολυμέσα, την πλοήγηση και τον κλιματισμό με ένα μοναδικά διαδραστικό τρόπο” επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Kluge.