Η Volvo απέκτησε τον εξομοιωτή πλαισίου Vi-Grade

Άλλη μια πρωτιά στον τομέα της καινοτομίας πρόσθεσε η Volvo Cars στον ήδη μεγάλο κατάλογο της πολύχρονης ιστορίας της . Η σουηδική μάρκα έγινε ο πρώτος premium κατασκευαστής αυτοκινήτων που προμηθεύτηκε τον πλέον προηγμένο εξομοιωτή πλαισίου παγκοσμίως, γνωστό και ως Vi-Grade -πρόκειται για τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιούν γνωστοί κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων, όπως η Ferrari και η Porsche -προκειμένου να εξελίξει την επόμενη γενιά των μοντέλων της. 
Η Volvo μέσω του εξομοιωτή Vi-Grade θα μπορεί να εργάζεται  σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο εξέλιξης, χαρακτηριστικά που συνθέτουν κορυφαία οδική συμπεριφορά (driving dynamics), όπως είναι η ευστάθεια στην υψηλή ταχύτητα, το τέλειο «ζύγισμα» και οι εκτενείς ρυθμίσεις για διαφορετικά οδηγικά σενάρια. Η χρήση του εξομοιωτή Vi-Grade επιτρέπει τη γρήγορη δοκιμή των διαφόρων μηχανικών επιλογών, καθώς η εμπειρική κρίση ενός πραγματικού οδηγού-δοκιμαστή συνδυάζεται με την αντικειμενική ανάλυση δεδομένων μέσω υπολογιστή.
Στα χαρακτηριστικά του Vi-Grade περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και η εικονική πρόσβαση σε συναρπαστικά περιβάλλοντα και απαιτητικές πίστες δοκιμών, όπως το πασίγνωστο γερμανικό Nurburgring. Ανάμεσά τους, πεδία δοκιμών και από τις μυστικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις δοκιμών της Volvo Cars στη Σουηδία.  Ο νέος εξομοιωτής παρέχει περισσότερη ελευθερία για καινοτομία στη φάση εξέλιξης των πρωτοτύπων, αλλά και μικρότερο χρόνο εξέλιξης, επιτρέποντας την επίτευξη μιας συναισθηματικά έντονης οδηγικής εμπειρίας.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης