«Καλύτερο Αυτοκίνητο Πόλης» αναδείχθηκε το Hyundai i10

Με συγκριτικά πλεονεκτήματα την ευελιξία, το χαμηλό κόστος λειτουργίας και την αντοχή το Hyundai i10 κατέκτησε  για 2η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του «Καλύτερου Αυτοκινήτου Πόλης» (Best City Car) στα βραβεία “Car of the Year 2015” που διεξήγαγε το διακεκριμένο Βρετανικό περιοδικό αυτοκινήτου “What Car?”.
Άνετο και πρακτικό, με τετρακύλινδρο 1.2 λίτρων οικονομικό κινητήρα βενζίνης, το i10 έχει δημιουργηθεί για άνετες διαδρομές μέσα στην πόλη αφού είναι εξαιρετικά ευέλικτο στην οδήγηση και τη στάθμευση. Η καμπίνα του διαθέτει κορυφαία φινέτσα, με υψηλής ποιότητας υλικά και εκλεπτισμένα φινιρίσματα, είναι εύκολα πρόσβαση μπροστά και πίσω, με χώρο για τέσσερις ενήλικες σε απόλυτη άνεση. 
Τα στοιχεία που συνεκτιμήθηκαν για την ανάδειξη του  Hyundai i10 ως  «Καλύτερου Αυτοκινήτου Πόλης» 2015 είναι: 
•Κόστος Λειτουργίας : Το κόστος λειτουργίας είναι το κλειδί στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.
•Ευελιξία : Τα σύγχρονα αυτοκίνητα πόλης πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτα, ακόμη και για τις μεγάλες αποστάσεις στους αυτοκινητόδρομους.
•Αντοχή : Η αντοχή είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας, διότι τα καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία αυτή δείχνουν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ένα φθηνό και ένα εύρωστο εσωτερικό. 
Σε αυτά τα θετικά  στοιχεία θα πρέπει να προστεθούν το πρότυπο πρόγραμμα που προσφέρει  κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων (EURO NCAP), 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων, 5 χρόνια δωρεάν τεχνικούς ελέγχους και 5 χρόνια οδική βοήθεια όπως επίσης  ο πλούσιος εξοπλισμός αλλά και οι  ανταγωνιστικές τιμές.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης