Fiat 500 Vintage ’57: Ξαναζωντανεύει η παράδοση

Φόρος τιμής στο θρυλικό μοντέλο «Cinquino» του 1957 και μια σύγχρονη ερμηνεία των στιλιστικών στοιχείων που έκαναν το ιταλικό σύμβολο διάσημο στις δεκαετίες του '60 και του '70 αποτελεί η  νέα έκδοση Fiat 500 που έχει την κωδική ονομασία Fiat 500 Vintage '57. Tο νέο Vintage '57 special series έχει μια παραδοσιακή, ρετρό εμφάνιση που βασίζεται σε στοιχεία του προκατόχου του, όπως η βαφή pastel blue, που τώρα συνδυάζεται με λευκή οροφή και spoiler, δερμάτινη ταπετσαρία σε tobacco ή εναλλακτικά Brown Terra di Siena – Frau και  ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών σε λευκό και επιχρωμιωμένο ρετρό στιλ. 
Το Fiat 500 Vintage ’57 διαθέτει πλήρη και σύγχρονο στάνταρ εξοπλισμό, όπως το σύστημα κλιματισμού (χειροκίνητο ή αυτόματο ανάλογα με την αγορά), το σύστημα Blue&Me hands-free με Bluetooth, αναγνώριση φωνής και ψηφιακό audio file player με θύρες USB/AUX, software eco:Drive™, ραδιο-CD+MP3, ABS με EBD, επτά αερόσακους, σύστημα Start&Stop, ESP με ASR/MSR, HBA και Hill Holder. Το διαθέσιμο επίπεδο στάνταρ και προαιρετικού εξοπλισμού διαφοροποιείται για να ικανοποιεί ξεχωριστά τις ανάγκες κάθε χώρας. 
Εκτός από το 500 Vintage '57, Η Fiat παρουσιάζει μια ακόμα ειδική έκδοση του 500, που αποτελεί την επιτομή της εξατομίκευσης των αυτοκινήτων και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ένα μοναδικό αυτοκίνητο που τους εκφράζει και σέβονται την ιταλική παράδοση στην σχεδίαση.  Η ειδική αυτή έκδοση δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του καταξιωμένου παγκοσμίως σχεδιαστή Ron Arad, με έμφαση στην ποιότητα, την προσοχή στην λεπτομέρεια και τα μοναδικά υλικά κατασκευής. Το Fiat 500 Ron Arad διαθέτει γυάλινη οροφή, υψηλής ποιότητας χρωμιωμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, ζάντες αλουμινίου 16”, προβολείς ομίχλης, μεταλλικό μαύρο χρώμα με λευκό περίγραμμα του θρυλικού 5οο, του πρώτου μοντέλου πάνω στο οποίο βασίστηκε η αναβίωση του Fiat 5oo και λεύκα καπάκια εξωτερικών καθρεφτών. Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει η υψηλή ποιότητα υλικών σε μαύρες κυρίως αποχρώσεις, το δερμάτινο σαλόνι με κρεμ λεπτομέρειες, Η οθόνη πληροφοριών TFT 7'', το δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια λειτουργιών και ο αυτόματος κλιματισμός.
Οι ειδικές εκδόσεις 500 1957 Vintage και 500 Ron Arad  είναι διαθέσιμες στις εκθέσεις του επίσημου δικτύου διανομέων της FCA Greece, αποκλειστικά και μόνο με τον κινητήρα diesel 1.3 MTJ 95 hp.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης