Με 12,5 % «έτρεξε» ο ρυθμός αύξησης πωλήσεων της Ford

Έχοντας ως δεδομένο ότι το 2015 είναι από τις ισχυρότερες χρονιές στην ιστορία της Ford για λανσαρίσματα νέων μοντέλων, οι συνολικές πωλήσεις της μάρκας  στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 12,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους. 

Η  Ford πούλησε συνολικά 335.100 οχήματα στις 20 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές της, επισφραγίζοντας το καλύτερο τρίμηνο της από το 2011. Η Ford κατέγραψε επίσης το καλύτερο πρώτο τρίμηνο για πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων από το 2012, με 264.440 μονάδες μέχρι τώρα, αύξηση 6,5%. Η μάρκα συνέχισε να υπερτερεί του ρυθμού ανάπτυξης της βιομηχανίας που κυμάνθηκε στο 9% το διάστημα αυτό. 

Οι λιανικές και εταιρικές πωλήσεις αποτέλεσαν το 73% των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων Ford το πρώτο τρίμηνο, 4 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω από τη βιομηχανία. Το μερίδιο αγοράς της Ford στον τομέα λιανικής ήταν 8,6% το πρώτο τρίμηνο, + 0,3 ποσοστιαίες μονάδες. 
Το συνολικό μερίδιο αγοράς της Ford αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 8,2% ενισχύοντας τη No.2 θέση της ανάμεσα στις δημοφιλέστερες μάρκες. 

Στην άνοδο της Ford συνετέλεσε η ισχυρή ζήτηση για νέα μοντέλα όπως τα Mondeo και Transit, αυτοκίνητα επιδόσεων όπως τα νέα Focus ST και Focus ST diesel, καθώς και η βελτιωμένη εικόνα πωλήσεων των Kuga και EcoSport SUV. 

Η Ford ετοιμάζεται τώρα να λανσάρει τα νέα C-MAX και Grand C-MAX, τα νέα μοντέλα S-MAX και Galaxy, και το νέο Ford Vignale Mondeo τις προσεχείς εβδομάδες. Φέτος το καλοκαίρι, η Ford θα ξεκινήσει τις πωλήσεις των νέων Mustang fastback και convertible στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία του θρυλικού αυτοκινήτου. Προς το τέλος της χρονιάς, θα αρχίσει η παραγωγή του Ford Edge SUV και του Focus RS hatch υψηλών επιδόσεων. 

Επαγγελματικά οχήματα

Η αύξηση πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων (CV) Ford,  με αιχμή του δόρατος τη νέα και εκτεταμένη σειρά Transit, συνεχίστηκε όπως και η βελτίωση του μεριδίου αγοράς. Η Ford αναδείχτηκε Νο.1 μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο από τη No. 7 στην οποία βρισκόταν το 2012. Ήταν η πρώτη φορά από το 1997 που η Ford έφτασε στην κορυφή της αγοράς CV στα αποτελέσματα 1ου Τριμήνου στην Ευρώπη. 

Οι πωλήσεις των Ford CV αυξήθηκαν κατά 42,4% το πρώτο τρίμηνο, φτάνοντας τις 70.646 μονάδες. Το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό σε 13,3% – το καλύτερο μερίδιο αγοράς των δύο τελευταίων δεκαετιών σχεδόν.  Το Transit Custom van 1t ήταν το bestseller  με πωλήσεις αυξημένες κατά 50% μέσα σε ένα χρόνο. Το Ranger pickup έκλεισε επίσης ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο, καθώς επικράτησε στην 1η θέση της κατηγορίας του με πωλήσεις 6.578 οχημάτων. 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης