Peugeot Foodtruck : Ένα κόμπακτ μπιστρό πάνω σε τροχούς

Μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσει ένα δείγμα της επινοητικότητας και ευρηματικότητας της όσον αφορά τον σχεδιασμό και κατασκευή  χιλιάδων προϊόντων και οχημάτων είχε η PEUGEOT σε μία ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην ιστορική αγορά Carreau du Temple στο Παρίσι.

 Παρουσίασε το πρωτότυπο όχημα Foodtruck μια κατασκευή που συνδυάζει νέες καινοτόμες εμπειρίες προσφέροντας υψηλής ποιότητας γρήγορα γεύματα. Είναι ένα κινητό αντικείμενο, ένα αυτοκινούμενο, το οποίο όταν σταθμεύσει μετατρέπεται σε ένα food truck που όμοιο του δεν υπάρχει.

Το PEUGEOT Foodtruck που εμπνεύσθηκε και σχεδιάστηκε από το Peugeot Design Lab - το παγκόσμιο στούντιο σχεδίασης της μάρκας – φέρει την ξεχωριστή ονομασία Le Bistrot du Lion. Το νέο ρεστοράν πάνω σε τροχούς θα δώσει το παρόν και στο Milan Design Week 2015 στις 14 Απριλίου, προτού στηθεί έξω από το Γαλλικό Περίπτερο στην διεθνή έκθεση Expo Milano, με θεματικό τίτλο “Τροφή για τον πλανήτη, Ενέργεια για την Ζωή”.

Το PEUGEOT Food Truck είναι ένα κόμπακτ μπιστρό πάνω σε τροχούς, εναρμονισμένο ιδανικά στο αστικό περιβάλλον. Οι μικροί σε μήκος εμπρός και πίσω πρόβολοι εξασφαλίζουν εξαιρετική ευελιξία, ενώ το μακρύ μεταξόνιο προσφέρει απίστευτα μεγάλο χώρο φόρτωσης.

Με μία κίνηση, το PEUGEOT Food Truck αναδιπλώνεται για να διπλασιάσει το μέγεθος του και να προσαρμοστεί στον περιβάλλοντα χώρο. Το Le Bistrot du Lion περιλαμβάνει χώρους για προετοιμασία γεύματος και δείπνου, καθώς και θέση για DJ  για ακρόαση νέας ψηφιακής μουσικής PEUGEOT MUSIC, που προσφέρει διαδικτυακό ράδιο και αποκλειστικά playlists.  

Το PEUGEOT Foodtruck έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες 30 ατόμων διαθέτοντας μία σειρά από τραπεζάκια κάτω από τέντες και όχι μόνο. Το Le Bistrot du Lion έχει τη δυνατότητα ανακύκλωσης όλων των αποβλήτων ούτως ώστε κάθε φορά που ένα Le Bistrot Du Lion αποχωρεί να αφήνει την πόλη έτσι όπως την βρήκε.

Οι «πελάτες» μπορούν να παρακολουθούν την κάθε κίνηση του σεφ χάρη σε μία οθόνη 46’’, ενώ ένα σετ από οκτώ ηχεία FOCAL και 32 tweeter -τα οποία βρίσκονται σε μελετημένη διάταξη για βέλτιστη ηχητική εμπειρία- καλύπτουν από τον ήχο ενός μαχαιριού μέχρι και τις επιλογές του DJ Adriano με απίστευτη πιστότητα ακουστικής. 

Οι σεφ έχουν στην διάθεσή τους δύο σχάρες και τέσσερις πλάκες ψησίματος καθώς και όλα τα σχετικά για να ετοιμάσουν τα μενού τους.. Το σύστημα εξαερισμού προσφέρει την βέλτιστη ποιότητα αέρα, ενώ υπάρχουν 400 λίτρα κατάψυξης σε υποδαπέδιο χώρο. Ένα ψυγείο 350 λίτρων διατηρεί δροσερά τα αναψυκτικά, ενώ μια επαγγελματική μηχανή εσπρέσο από την Rocket Espresso συμπληρώνει το μενού των θαμώνων. 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης