Ο Marco Melandri με την Aprilia στο MotoGP

Με τον Marco Melandri  στην αγωνιστική της ομάδα η Aprilia θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα στο  MotoGP 2015. «Ομόσταυλος» του  Melandri ,ο οποίος μεταπήδησε από το Superbike,  στην αγωνιστική ομάδα της Aprilia στο  MotoGP 2015 θα είναι ο Alvaro Bautista. Η αγωνιστική ομάδα που θα οδηγήσει την Aprilia στο ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει πλέον ολοκληρωθεί. Η συμφωνία με τον Melandri  ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Superbike 2014, όπου κατάφερε να κατακτήσει 6 νίκες και 5 βάθρα με την αγωνιστική ομάδα της Aprilia, συμβάλλοντας ενεργά στην κατάκτηση του παγκόσμιου  τίτλου κατασκευαστών για την ιταλική μάρκα.

Με την κατάκτηση των δύο νέων παγκόσμιων τίτλων - Αναβατών και Κατασκευαστών – η  Aprilia υποδέχεται μία νέα πρόκληση και εισέρχεται δυναμικά στους αγώνες του MotoGP, ένα χρόνο νωρίτερα από τα αρχικά πλάνα.  Σημειώνεται ότι  η αγωνιστική ομάδα της Aprilia έχει υπογράψει τετραετή συμφωνία με την Gresini Racing, με βάση την οποία θα διαχειρίζεται τις μοτοσυκλέτες της Aprilia στις πίστες των MotoGP μέχρι τη σεζόν του 2018.

Στη σύντομη ιστορία της, η Aprilia, έχει κατακτήσει  54 παγκόσμιους τίτλους (38 σε MotoGP, 7 σε Superbike και 9 σε off-road αγώνες), γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο νικηφόρες μάρκες μοτοσυκλετών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλοί από τους πρόσφατους πρωταγωνιστές του χώρου των αγώνων μοτοσυκλέτας έχουν αγωνιστεί και διακριθεί με την Aprilia, όπως οι Biaggi, Capirossi, Rossi, Melandri, Simoncelli, Stoner και Lorenzo.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης