Δυναμικά και γοητευτικά τα νέα Ford Fiesta Red Edition και Fiesta Black Edition

Aπροσδόκητες επιδόσεις, γοητευτική εμφάνιση  και άριστη απόδοση καυσίμου είναι το τρίπτυχο που συνθέτουν την προσωπικότητα των δύο νέων εντυπωσιακών εκδόσεων του Ford Fiesta. Πρόκειται για τα Fiesta Red Edition και Fiesta Black Edition τα οποία εκτός από την εντυπωσιακή διχρωμία τους διαθέτουν την ισχυρότερη έκδοση του πολυβραβευμένου χιλιάρη  EcoBoost κινητήρα με την ισχύ των 140 ίππων. Σύμφωνα με τη Ford τα Fiesta Red Edition και Black Edition είναι τα ισχυρότερα αυτοκίνητα παραγωγής 1.0L όλων των εποχών. Στην πραγματικότητα, η νέα έκδοση 140 PS του 1.0 EcoBoost προσφέρει περισσότερη ισχύ ανά λίτρο από τη Bugatti Veyron και τη Ferrari 458 Speciale.

Ο 1.0 EcoBoost 140 PS έχει μοναδική χαρτογράφηση ελέγχου υπερπλήρωσης, χρονισμού βαλβίδων και πεταλούδας γκαζιού, ώστε σε συνδυασμό με το νέο intercooler να προσφέρει 12% περισσότερη ισχύ και μία ακόμα πιο σπορ οδηγική εμπειρία με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ωρα  σε 9  δευτ. και τελική ταχύτητα 201 χλμ/ώρα  , σε συνδυασμό με κατανάλωση 4,5 l/100 χλμ. και εκπομπές CO2 104 γραμ. /χλμ/.
Ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις για έντονες χρωματικές αντιθέσεις, τα δίχρωμα μοντέλα διατίθενται σε έκδοση Race Red, με οροφή και λεπτομέρειες σε gloss black και σε έκδοση Panther Black, με οροφή και λεπτομέρειες σε gloss red.
Τα εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των δύο τρίθυρων μοντέλων  εντοπίζονται στη   μάσκα όπου υπάρχει ειδικού σχήματος  πλαίσιο που αγκαλιάζει τις γρίλιες, στο σπόιλερ του εμπρός προφυλακτήρα, τα καλύμματα καθρεπτών με χρωματική αντίθεση και τις ζάντες αλουμινίου Panther Black 16-ιντσών ή προαιρετικά 17-ιντσών. Το κιτ αμαξώματος περιλαμβάνει εμπρός και πίσω σπορ προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές και πίσω αεροτομή οροφής, ενώ η χρωματική αντίθεση της οροφής και των δύο μοντέλων δημιουργεί μία έντονη αντίθεση.
Τα μοντέλα διαθέτουν κεντρική κονσόλα και λαβές θυρών σε gloss black, μαύρο δερμάτινο σπορ τιμόνι και κάλυμμα επιλογέα ταχυτήτων με κόκκινη ραφή. Μαύρα πατάκια με κόκκινη ραφή και ανθρακί μαύρα σπορ καθίσματα σε υλικό Ultimate με αντίθετη κόκκινη ραφή και εξωτερικές επιφάνειες.
Τα μοντέλα Fiesta Red Edition και Fiesta Black Edition αυξάνουν την οδηγική ικανοποίηση με την ανανεωμένη κλιμάκωση σχέσεων στο πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το σπορ σετάρισμα της ανάρτησης. Επιπλέον των νέων ρυθμίσεων αμορτισέρ και ελατηρίων, η σπορ ανάρτηση χρησιμοποιεί πιο άκαμπτο πίσω άξονα και νέα ρύθμιση του Electronic Power Assisted Steering που μέσω διαφορετικής καμπύλης υποβοήθησης προσφέρει καλύτερη πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης.
Τα νέα τρίθυρα μοντέλα με τον 1,0L EcoBoost κινητήρα και τους 140 ίππους επεκτείνουν τη γκάμα των Fiesta υψηλών προδιαγραφών που μέχρι τώρα εκπροσωπούν σχεδόν τις μισές από τις πωλήσεις Fiesta, και άρχισαν ήδη να πωλούνται σε τιμές (συμπεριλαμβάνεται η απόσυρση και προωθητική προσφορά):
Fiesta Red 3D 1,0L 140PS   16.240 €
Fiesta  Black  3D 1,0L 140PS  16.715 €

 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης