Κλείσιμο

BMW Σειρά 2 Active Tourer: Μοναδική πρόταση στις αυξανόμενες προκλήσεις της μετακίνησης

Με στόχο να καλύψει την ανάγκη όλων όσων ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν την κατηγορία των premium μοντέλων στην μικρή κατηγορία για μεγαλύτερο και λειτουργικό χώρο αλλά δεν βρίσκουν εκείνο που τους ικανοποιεί η BMW προχώρησε στη δημιουργία του Active Tourer στη Σειρά 2.  Ένα μοντέλο που τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η λειτουργικότητα, η ευρυχωρία και η άνεση σε συνδυασμό με τη μοναδική «αίσθηση» BMW που δεν είναι άλλη από τη δυναμική συμπεριφορά, και το στυλ.

Εσωτερική σχεδίαση: Η BMW Σειρά 2 Active Tourer παρά τις συμπαγείς διαστάσεις (μήκος 4,342 μ, πλάτος1,800 μ, ύψος 1,555 μ),  προσφέρει πλούσιους και με έξυπνη διάταξη χώρους. Η επιλογή του προηγμένου συστήματος εμπρόσθιας κίνησης και σε συνδυασμό  με το μακρύ μεταξόνιο των 2.670 χλστ. καθώς και τη ψηλότερη γραμμή οροφής, επιτρέπουν τη μέγιστη εκμετάλλευση του εσωτερικού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός  ευρύχωρου , πρακτικού και φωτεινού εσωτερικού χώρου (αυτή η ιδιότητα ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την προαιρετική μεγάλη πανοραμική οροφή) .  Οδηγός και συνοδηγός κάθονται πολύ ψηλότερα συγκριτικά με ένα sedan, κάτι που παρέχει πλεονεκτήματα στην ορατότητα και διευκολύνει την είσοδο / έξοδο.  Ο ευπροσάρμοστος χώρος αποσκευών, με χωρητικότητα από 468 έως 1.510 λίτρα και τα διαιρούμενα 40:20:40 / αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα που προσφέρονται στάνταρ είναι ενδεικτικά της πρακτικότητας του αυτοκινήτου. Η ευελιξία αυξάνεται με ένα συρόμενο πίσω κάθισμα, που επιτρέπει την αύξηση της περιοχής των ποδιών ή του χώρου αποσκευών, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Μία έξυπνη πρόταση είναι το αναδιπλούμενο πάτωμα του χώρου αποσκευών που κρύβει έναν αποθηκευτικό χώρο με πρακτικό πολυχρηστικό ράφι. Η πλάτη των πίσω καθισμάτων ρυθμίζεται προαιρετικά ώστε να προσφέρει είτε πρόσθετη άνεση για τρεις επιβάτες ή έξτρα χώρο για αποσκευές. Η πρόσβαση στο χώρο αποσκευών είναι εξαιρετικά εύκολη χάρη στις μεγάλες διαστάσεις της πίσω πόρτας που προαιρετικά διατίθεται με αυτόματο άνοιγμα & κλείσιμο μέσω μπουτόν ή - για μέγιστη άνεση – μέσω απλής κίνησης του ποδιού.

Εξωτερική σχεδίαση: Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που κάνουν το Active Tourer να διαφοροποιείται από τις άλλες εκδόσεις της Σειράς 2 είναι η ελαφρώς κεκλιμένη προς τα εμπρός μάσκα BMW πλαισιωμένη από τους δίδυμους στρογγυλούς προβολείς, ο κοντός εμπρός και πίσω πρόβολος , το Hofmeister kink (απότομη αλλαγή κλίσης) στα πίσω πλαϊνά παράθυρα και τα πίσω φώτα σχήματος L. Ζωηρές καμπύλες και μία εντυπωσιακή μεσαία γραμμή στο προφίλ χαρίζουν πρόσθετη γοητεία στους θόλους των τροχών και προσδίδουν στη BMW Σειρά 2 Active Tourer μία αίσθηση επιτάχυνσης ακόμα και όταν είναι σταματημένη.

Κινητήρες: Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer λανσάρεται με μία γκάμα τριών ισχυρών, ελαφρών και αποδοτικών τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων μονάδων που ανήκουν σε μία νέα γενιά κινητήρων. Αυτοί τοποθετούνται εγκάρσια και έχουν το πλεονέκτημα των συμπαγών διαστάσεων που τους προσφέρει η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo, ενώ πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων EU6. Ο νέος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρων που αποδίδει 100 kW/136 hp ξεχωρίζει για την εξαιρετική του απόδοση και τις ικανότητες επιδόσεων. Αυτός ο προηγμένος κινητήρας κάνει την πρεμιέρα του σε βασικό μοντέλο της μάρκας με τη μορφή της BMW 218i Active Tourer (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,2–4,9 λίτρα//100 χλμ.,], εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 120–115 γρ/χλμ) με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.
Η BMW 225i Active Tourer  με ισχύ 170 kW/231 hp είναι η πιο ισχυρή έκδοση (επιτάχυνση 0 - 100 χλμ /ώρα σε 6,6” κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,0–5,8 λίτρα//100 χλμ., εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 139–135 γρ /χλμ) με στάνταρ οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. και τελική ταχύτητα 240 χλμ/ ώρα.
Κάτω από το καπό της BMW 218d Active Tourer (κατανάλωση μικτού κύκλου: 4,3–4,1 λίτρα//100 χλμ.,, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 114–109 γρ /χλμ) χτυπά η καρδιά ενός τετρακύλινδρου, diesel. Αποδίδει 110 kW/150 hp με μέγιστη ροπή 330 Nm.

Ασφάλεια και άνεση: Το νέο πλαίσιο, με άξονες ενός συνδέσμου μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, συνδυάζει ευελιξία και κατευθυντική ακρίβεια με άριστη ευστάθεια στη συμπεριφορά και άνεση ανάρτησης. Ο εμπρός άξονας της νέας BMW Σειρά 2 Active Tourer έχει ρυθμιστεί ώστε να προσφέρει βέλτιστη συμπεριφορά και εξαιρετικά ακριβή πληροφόρηση από το τιμόνι. Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης και η λειτουργική διάταξη του συστήματος συνδυάζονται για τη δημιουργία μιας οδηγικής αίσθησης απαλλαγμένης από αντιδράσεις κατά την επιτάχυνση.

Εκδόσεις: Εκτός από το στάνταρ μοντέλο, η BMW Σειρά 2 Active Tourer διατίθεται σε τέσσερις ακόμα εκδόσεις. Ο βασικός εξοπλισμός της BMW Σειράς 2 Active Tourer περιλαμβάνει Radio Professional με hands-free λειτουργία τηλεφώνου μέσω διεπαφής Bluetooth, σύστημα ελέγχου BMW iDrive με ελεγκτή στην κεντρική κονσόλα και Control Display 6,5 ιντσών, αισθητήρα βροχής και αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, σπορ δερμάτινο τιμόνι, το ευφυές σύστημα Emergency Call και Collision Warning με λειτουργία City Braking. Οι εκδόσεις Advantage, Sport Line και Luxury Line περιλαμβάνουν επιπλέον διζωνικό, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού, Park Distance Control πίσω, εμπρός προβολείς ομίχλης, cruise control με λειτουργία πέδησης και τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.
Η BMW Σειρά 2 Active Tourer θα διατίθεται επίσης σε έκδοση M Sport από τα τέλη του 2014.


Η BMW Σειρά 2 Active Tourer είναι το πρώτο μοντέλο στην premium μικρή κατηγορία που διατίθεται με Head-Up Display, η οποία προβάλλει όλες τις σχετικές οδηγικές πληροφορίες στο πεδίο ορατότητας του οδηγού έγχρωμα.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης