Κλείσιμο

Σε φόρμα pickup το MINI Cooper S Paceman

Χρησιμοποιώντας ως  βασικό μοντέλο το MINI Cooper S Paceman, μια ομάδα μαθητευόμενων σχεδιαστών σε συνεργασία με τους καθηγητές τους δημιούργησαν   στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο και το Dingolfing το MINI Paceman Adventure.
 Οι «εκκολαπτόμενοι»  σχεδιαστές μεταμόρφωσαν το αυτοκίνητο σε διθέσιο όχημα με χώρο φόρτωσης pickup. Ο ισχυρός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, το σύστημα τετρακίνησης ALL4, μία τροποποιημένη ανάρτηση και πολυάριθμα μοναδικά χαρακτηριστικά παρέχουν απεριόριστες δυνατότητες σε αυτό το ευέλικτο όχημα. Το MINI Paceman Adventure συνδυάζει την τεχνολογία κίνησης του MINI Cooper S Paceman ALL4 135 kW/184 hp με μία καινοτόμο φιλοσοφία διθέσιου pick-up. Η καμπίνα επιβατών τελειώνει πίσω από τα εμπρός καθίσματα, όπου ξεκινά ο πλούσιος χώρος μεταφοράς αποσκευών, εργαλείων και εξοπλισμού. Επιπλέον, μία συμπαγής σχάρα οροφής μπορεί να φιλοξενήσει έναν εφεδρικό τροχό.
Το MINI Paceman Adventure είναι κατάλληλο για οδήγηση στο χώμα, στη λάσπη, ακόμα και στην έρημο. Το pickup έχει τους γνώριμους κοντούς προβόλους MINI, τροποποιημένο πλαίσιο με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πολύ μεγαλύτερες γωνίες ράμπας εμπρός και πίσω. Η εισαγωγή αέρα βρίσκεται στην κολόνα του οδηγού, που σημαίνει ότι το MINI Paceman Adventure μπορεί να διασχίσει ακόμα και ένα ποτάμι.
Πρόσθετοι προβολείς στη σχάρα οροφής βελτιστοποιούν την ορατότητα στο σκοτάδι, ενώ off-road ελαστικά με φαρδιά και βαθιά πέλματα εγγυώνται βέλτιστη πρόσφυση. Το MINI Paceman Adventure είναι βαμμένο σε αποκλειστική μεταλλική απόχρωση Jungle Green.
Το MINI Paceman Adventure είναι μοναδικό μοντέλο και δεν υπάρχουν σχέδια για μαζική παραγωγή.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης