Το σχήμα του Honda Super Cub κατοχυρώνεται ως Τρισδιάστατη Πατέντα στην Ιαπωνία

Πενήντα χρόνια από τότε που το θρυλικό «παπί» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά (1958) στην παγκόσμια αγορά των δίτροχων οχημάτων,  η Honda έχει διατηρήσει αναλλοίωτη τη σχεδιαστική φιλοσοφία του
Για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το σχήμα μιας μοτοσικλέτας ή κάποιου προϊόντος της αυτοκινητοβιομηχανίας κατοχυρώνεται σαν τρισδιάστατη πατέντα ενώ  αποτελεί εξαιρετικά σπάνια περίπτωση για βιομηχανικό προϊόν ανεξαρτήτως είδους. Αυτή η τιμητική διάκριση αφορά το σχήμα του Honda Super Cub ( του θρυλικού «παπιού» της Honda) το οποίο το Ιαπωνικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών κατοχύρωσε ως τρισδιάστατη πατέντα.
Πενήντα και πλέον χρόνια από τότε που το Super Cub παρουσιάστηκε για πρώτη φορά (1958) στην παγκόσμια αγορά των δίτροχων οχημάτων,  η Honda έχει διατηρήσει απαράλλακτη τη σχεδιαστική φιλοσοφία του επιτυγχάνοντας παράλληλα λειτουργικές βελτιώσεις. Αποτέλεσμα είναι ότι οι περισσότεροι καταναλωτές που βλέπουν το Super Cub, αναγνωρίζουν στη σχεδίασή του ένα προϊόν της Honda, και αυτό αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα προκειμένου το Ιαπωνικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών να κατοχυρώσει το σήμα κατατεθέν.
Με  συνολική παγκόσμια παραγωγή τις  87 εκατομμύρια μονάδες (στοιχεία έως  το Μάρτιο του 2014)  το Super Cub πωλείται σε περισσότερες από 160 χώρες γεγονός που πιστοποιεί  ότι το Super Cub είναι το δίκυκλο με το μεγαλύτερο όγκο παραγωγής παγκοσμίως.
Διαχρονικά η συνολική παγκόσμια παραγωγή της σειράς Super Cub έχει την εξής καταγραφή:
• 10 εκατομμύρια μονάδες: Αύγουστος 1974
• 50 εκατομμύρια μονάδες: Δεκέμβριος 2005
• 60 εκατομμύρια μονάδες: Απρίλιος 2008
Η Honda παράγει αυτή τη στιγμή τη σειρά Super Cub σε 15 εργοστάσια παραγωγής σε 14 χώρες ανά τον κόσμο (Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Βιετνάμ, Βραζιλία, Κίνα, Νιγηρία, Ιαπωνία, κλπ.)
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης