Πιλοτική μελέτη της Mercedes - Benz για τα Coupe SUV του μέλλοντος

Άλλη διάσταση στην έννοια Coupe SUV δίνει η Mercedes – Benz με την παρουσίαση της σπορ μελέτης που «ακούει»  στο όνομα Concept SUV Coupe. Το τετράθυρο πρωτότυπο all-wheel drive Coupe έχει μήκος περίπου πέντε μέτρων,  με ένα επιβλητικό πλάτος δύο μέτρων και ύψος περίπου 1,75 μ. , που τονίζει την επίπεδη , εκτεταμένη γραμμή της  οροφής, σημείο αναφοράς ενός σπορ κουπέ μοντέλου.
Τα εξωτερικά γνωρίσματα του  Concept SUV Coupe είναι τα δυναμικά φτερά , τα μεγάλα τόξα των τροχών , οι τροχοί των 22 ιντσών , η υψηλή μεσαία πλαϊνή γραμμή και η γενναιόδωρη απόσταση από το έδαφος . είναι επίσης σε ανώτερο επίπεδο . Οι  «χωνευτές» χειρολαβές των πίσω θυρών και ή έλλειψης πλαισίου στα πλαϊνά παράθυρα τονίζουν τον τύπου coupe χαρακτήρα του μοντέλου. Η όρθια σπορ μάσκα με ενιαίο πλαίσιο στις γρίλιες , πλαισιώνεται από τους τρισδιάστατα σχεδιασμένους LED Multibeam προβολείς ,στοιχεία που αποτελούν την ταυτότητα του front-end.
Το τύπου coupe χαρακτήρα του Concept Coupe SUV τονίζεται επίσης από τη σχεδίαση του πίσω τμήματος με εμφανή τα στοιχεία της γραμμής σχεδιασμού που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με την S -Class. Τα χαρακτηριστικά στοιχεία αυτού του styling είναι η  λεπτή λωρίδα των πίσω φώτων σε χρώμα ρουμπινί , η τρισδιάστατη εμφάνιση τους και η πινακίδα κυκλοφορίας που έχει πλέον ενσωματωθεί στον πίσω προφυλακτήρα . Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το τυπικό σχήμα του πίσω παράθυρο, το οποίο στρογγυλοποιείται στην κορυφή .
Το μεταβλητό σύστημα δυναμικού ελέγχου " Dynamic Select Control" δίνει τη δυνατότητα για τέσσερις εντελώς διαφορετικούς τρόπους μετάδοσης της κίνησης που σε συνεργασία με το σύστημα ανάρτησης με πεπιεσμένο αέρα εξασφαλίζουν τη  δυναμική συμπεριφορά του πρωτότυπου στο δρόμο.

 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης