Το DS 6WR είναι το premium SUV της Citroen στην κινεζική αγορά

Το πιο ισχυρό και εξελιγμένο SUV της γκάμας της θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου η Citroen. O λόγος για το  DS 6WR ένα premium SUV που φέρει σαφώς τα DS γονίδια  της μάρκας.
Σχεδιασμένο στο Παρίσι το DS 6WR,  θα κατασκευάζεται στην Κίνα  όπου και θα διατίθεται  αρχικά με προοπτική εξαγωγής σε όλο τον κόσμο, συνδυάζει τις δυναμικές γραμμές ενός SUV με τα εξελιγμένα σχεδιαστικά στοιχεία του DS .
Ο Βενιαμίν του  στόλου με  το εμπορικό σήμα DS έχει διαστάσεις 4,55 μ. μήκος, 1,86 μ. πλάτος και 1,61 μ. ύψος ενώ διαθέτει ένα εξαιρετικά μακρύ μεταξόνιο  2,73 μ . Αυτές οι γενναιόδωρες διαστάσεις ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των αγοραστών premium SUV από την άποψη της άνεσης και της ευελιξίας . Το DS 6WR είναι εφοδιασμένο με Grip ελέγχου που βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε όλους τους τύπους εδάφους χωρίς σύστημα τετρακίνησης ,περιορίζοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 . Τα κινητήρια σύνολα  e - THP 160 και THP 200 διαθέτουν τεχνολογία διαδοχικού άμεσου ψεκασμού με αντλία υψηλής πίεσης και Twin Scroll τύπου υπερσυμπιεστή που συνεργάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων .
Φαρδύ και χαμηλωμένο , το DS 6WR  εκφράζει τη δύναμη και το στίλ, χωρίς να θυσιάζει την αίσθηση της κομψότητας.
Αυτό το νέο μοντέλο είναι το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη της μάρκας DS στην Κίνα. Μετά την DS5 τον Σεπτέμβριο του 2013 και το DS 5LS που ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου , η DS 6WR θα είναι το τρίτο μοντέλο DS που θα κατασκευαστεί στην Κίνα.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης