Η Ford δημιούργησε την επετειακή Mustang 50 Year Limited Edition

Tο συμβολικό αριθμό συνολικής παραγωγής 1964 επέλεξε η Ford  για να κατασκευάσει τη Mustang 50 Year Limited Edition. Με αυτό τον τρόπο  επέλεξε να γιορτάζει την παραγωγή ενός από τα πλέον παγκοσμίως δημοφιλέστερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, τιμώντας πέντε δεκαετίες κληρονομιάς Mustang.  Η επετειακή «Mustang 50 Year Limited Edition» θα κατασκευαστεί σε 1.964 αντίτυπα και θα αρχίσει να πωλείται φέτος το φθινόπωρο.
Σχεδιασμένη για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και μία μοναδική αναγνωρισιμότητα,  η 50 Year Limited Edition, βασίζεται στη  νέα 2015 Mustang GT fastback. Οι αγοραστές της 50 Year Limited Edition το μόνο που θα πρέπει να επιλέξουν είναι ανάμεσα σε δύο αποκλειστικές αποχρώσεις, Wimbledon White, όπως η Mustang με σειριακό αριθμό 0001 που πουλήθηκε για πρώτη φορά στον Capt. Stanley Tucker τον Απρίλιο του 1964, και η Kona Blue. Η δεύτερη επιλογή είναι το εξατάχυτο μηχανικό ή το αυτόματο κιβώτιο.
Την  επετειακή Mustang θα κινεί ο νέος V8 κινητήρας 5 λίτρων που αποδίδει πάνω από 420 ίππους ενώ κάθε έκδοση 50 Year Limited Edition θα εφοδιάζεται με το πακέτο επιδόσεων  Mustang GT που περιλαμβάνει μεγάλα εξαπίστονα εμπρός φρένα Brembo  και ζάντες αλουμινίου 19-ιντσών (εμπνευσμένες από τους χρωμιωμένους ατσάλινους τροχούς της αρχέτυπης Mustang πριν από 50 χρόνια σε σχέδιο Υ)  με ελαστικά υψηλών επιδόσεων Pirelli P-Zero με δείκτη ταχύτητας Υ.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης