Mercedes-Benz Classic: 120 χρόνια παρουσία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

Xρονιά ορόσημο για τη Mercedes- Benz Classic αποτελεί το 2014 αφού φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια παρουσίας της εταιρείας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Ήταν το 1894, στον πρώτο αγώνα αυτοκινήτων στην ιστορία και στη διαδρομή από το Παρίσι στη Ρουέν, που η Mercedes-Benz έκανε την επισημη εμφάνιση της στα μηχανοκίνητα σπόρ του 19ου αιώνα. Το αυτοκίνητο που νίκησε, κατασκευασμένο από τους Peugeot και Panhard & Levassor κινούταν από το "Moteur systeme Daimler”, ένα δικύλινδρο V κινητήρα του Daimler, κατασκευασμένο στη Γαλλία με την απαραίτητη άδεια του κατασκευαστή.
Η Mercedes-Benz ( Μ-Β) θα γιορτάσει αυτό το ιστορικό γεγονός με μια σειρά εκδηλώσεων στην Ευρώπη. Στις εκδηλώσεις θα προβληθούν οι  «αγωνιστικές» επιτυχίες της μάρκας, όπως: Η τριπλή νίκη της Mercedes στο Γαλλικό Grand Prix της Λυών πριν από περίπου 100 χρόνια (4 Ιουλίου 1914), η νίκη στο Targa Florio της Σικελίας πριν από 90 χρόνια (27 Απριλίου 1924), η πρώτη νίκη του πρώτου Silver Arrow W 25 της Mercedes-Benz πριν από 80 χρόνια (3 Ιουνίου 1934), η διπλή νίκη του Silver Arrow W 165 στο Grand Prix της Τρίπολης πριν από 75 χρόνια (7 Μαΐου 1939)  η διπλή νίκη των δύο Mercedes-Benz W 196 R "Streamline" Silver Arrows στο Γαλλικό Grand Prix του Reims πριν από 60 χρόνια (4 Ιουλίου 1954 ) και η διπλή νίκη της Sauber - Mercedes C9 στον 24ωρο αγώνα του Le Mans πριν από 25 χρόνια (12 Ιουνίου 1989).
Με την ευκαιρία αυτής της ιστορικής επετείου η Μ-Β δημιούργησε μια νέα σειρά ταινιών "Magical moments. The hour of the Silver Arrows” που διατίθεται σε DVD και Blu-ray στις οποίες παρουσιάζεται αναλυτικά η μοναδική ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes-Benz.
Η σειρά ξεκινά με τη γέννηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και φτάνει έως σήμερα, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους του  αθλήματος, είτε πρόκειται για οδηγούς αγώνων, είτε για συλλέκτες  των «ασημένιων βελών».
Η παρουσία των κλασικών αυτοκινήτων της μάρκας θα είναι συνεχής σε διάφορες εκθέσεις και επιλεγμένες δραστηριότητες. Σημαντική παρουσία θα έχει και στον διάσημο αγώνα Mille Miglia (από 14-18 Μαΐου 2014) καθώς και το Goodwood Festival of Speed (26-29 Ιουνίου 2014) . Με τη συμμετοχή της μάρκας στον αγώνα Le Mans Classic (4-6 Ιουλίου 2014) θα ξυπνήσουν οι μνήμες των μεγάλων επιτυχιών που είχε η Mercedes-Benz σε αυτόν τον απόλυτο κλασικό αγώνα αντοχής.
Από τον Μάρτιο του 2014, το Μουσείο της Mercedes - Benz ρίχνει νέο φως στις συναρπαστικές  στιγμές της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού με ξεχωριστές προβολές στο Legend Room 7 του Μουσείου.

 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης