Ανανέωση για το Opel Meriva


Η Opel ανακοίνωσε την πρεμιέρα του ανανεωμένου Meriva στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών (16 - 26 Ιανουαρίου), με αισθητικές βελτιώσεις αλλά και ανανεωμένη γκάμα κινητήρων, που καλύπτουν τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Η αισθητική ανανέωση περιλαμβάνει νέα μάσκα και νέα φωτιστικά σώματα εμπρός, νέα φώτα πίσω, καθώς και επιπλέον στοιχεία χρωμίου σε όλο το αμάξωμα και νέες ζάντες. Στο εσωτερικό υπάρχει νέα γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment, που διευκολύνει την ενσωμάτωση smartphone.

Στη νέα γκάμα κινητήρων ξεχωρίζει ο νέος ντίζελ 1.6 με 136 ίππους, ο οποίος θα αντικαταστήσει του 1.3 και 1.7 του σημερινού μοντέλου. Στο άμεσο μέλλον του θα λανσαριστούν και δύο νέες εκδόσεις του με 110 ίππους, η μία από τις οποίες θα έχει τυποποιημένες εκπομπές CO2 99 g/km και θα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας. Αναβάθμιση επίσης έχει γίνει και στα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων 5 και 6 σχέσεων. Επιπλέον, ο βενζινοκινητήρας 1.6 Τ των 140 ίππων θα διατίθεται τώρα και μ' ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Πηγή: skai.gr