Χάμιλτον: Μένω σε μια ανταγωνιστική ΜακΛάρεν

Ο Λιούις Χάμιλτον απάντησε στη φημολογία των ΜΜΕ, η οποία τον συνδέει με την Red Bull, τονίζοντας ότι δεν έχει λόγο να φύγει από τη ΜακΛάρεν, εφόσον οι άνθρωποί της μπορούν να του δώσουν ένα μονοθέσιο ικανό για νίκες. «Δεν βλέπω για ποιόν ιδιαίτερο λόγο θέλεις να φύγεις, όταν έχεις το πιό ανταγωνιστικό μονοθέσιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βρετανός οδηγός, μετά το τέλος εκδήλωσης στην πίστα Γουάτκινς Γκλεν της Νέας Υόρκης, και συνέχισε: «Επομένως, εφόσον έχουμε το μονοθέσιο που μπορεί να κάνει τη δουλειά, δεν υπάρχει λόγος να φύγω».

Η σχετική φημολογία «γεννήθηκε», όταν ο πρωταθλητής οδηγών της Φόρμουλα Ένα για το 2008 εθεάθη να μιλάει με τον γενικό διευθυντή της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, στο περιθώριο του γκραν πρι του Καναδά, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Μόντρεαλ, ωστόσο ο Χάμιλτον υποβίβασε τη σημασία της συνάντησής τους. «Γνωρίζω όλους τους διευθυντές, τα αφεντικά, όλες τις ομάδες. Ξέρω τον (γενικό διευθυντή της Φεράρι) Στέφανο Ντομενικάλι, συζητάμε συνέχεια» επισήμανε ο Βρετανός και συνέχισε: «Γνωρίζω τον Κρίστιαν από τότε που ήμουν σε μικρότερα πρωταθλήματα, όταν έκανα το βήμα από την Φόρμουλα 3 στο GP2. Ο Κρίστιαν διοικούσε μια ομάδα Φόρμουλα 3000 και συνήθιζα να του μιλάω από τότε. Μίλησα σε πολλούς ανθρώπους το περασμένο Σαββατοκύριακο».

Η συνάντηση του Χάμιλτον με τον Χόρνερ έγινε σε χώρο φιλοξενίας της Red Bull στο Μόντρεαλ, με τα ΜΜΕ να αναφέρουν ότι ο Βρετανός έφτασε χωρίς να ανακοινωθεί η άφιξή του και πως ζήτησε από έναν υπάλληλο να του βρει τον γενικό διευθυντή της ομάδας. Όμως, το γεγονός ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε μια τόσο φανερή τοποθεσία και υπό το βλέμμα των ΜΜΕ οδήγησε σε διάφορες ερμηνείες των κινήτρων του Χάμιλτον.

Το συμβόλαιο του Χάμιλτον με την ΜακΛάρεν πιστεύεται ότι λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν και κάποιοι βλέπουν τη συνάντησή του με τον Χόρνερ ως προειδοποιητικό μήνυμα προς την βρετανική ομάδα, προτού αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους. Από την άλλη, το συμβόλαιο του Μαρκ Γουέμπερ με την Red Bull λήγει στο τέλος της χρονιάς. Επίσης, ο Χάμιλτον είναι εκνευρισμένος με το γεγονός ότι το μονοθέσιο της ΜακΛάρεν δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο της Red Bull, μολονότι πανηγύρισε τη νίκη στο κινεζικό γκραν πρι και ο «ομόσταυλός» του, Τζένσον Μπάτον, πρώτευσε στον αγώνα του Καναδά.

Πηγή: skai.gr