«Τα έντομα ως τροφή αναδεικνύονται ως ένα ιδιαίτερα σχετικό θέμα για τον 21ο αιώνα, λόγω του αυξανόμενου κόστους της ζωικής πρωτεΐνης, της διατροφικής ανασφάλειας, των περιβαλλοντικών πιέσεων, της αύξησης του πληθυσμού, και της αυξανόμενης ζήτησης για πρωτεΐνη μεταξύ των μεσαίων τάξεων», σημειώνει χαρακτηριστικά η μελέτη της FAO.
Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας, τα έντομα έχουν μεγάλη διατροφική αξία, με υψηλά αποθέματα πρωτεΐνης, λιπαρών και μετάλλων, ενώ, παρά την «αηδία που προκαλούν σε καταναλωτές» στη Δύση, αποτελούν μέρος της δίαιτας 2 τουλάχιστον δισεκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.
Την ίδια στιγμή, τα έντομα είναι ένα «ιδιαίτερα σημαντικό διατροφικό συμπλήρωμα για υποσιτισμένα παιδιά».
Τέλος, όπως επισημαίνει η FAO, τα έντομα είναι «εξαιρετικά αποτελεσματικά» στην μετατροπή της τροφής που τους δίνεται σε φαγώσιμο κρέας. Οι γρύλοι για παράδειγμα χρειάζονται 12 φορές λιγότερη τροφή από τα βοοειδή προκειμένου να παράγουν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης, σύμφωνα με την έκθεση, συνιστώντας μάλιστα μία πολύ πιο οικολογική πηγή τροφής, καθώς δεν προκαλούν τις εκπομπές αερίων που σχετίζονται με την ανατροφή ζώων.
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ.Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.