ΚΑΙΡΟΣ

Τσάβες: Δεν θέλω να πεθάνω, μην μ' αφήσετε να πεθάνω

Συγκλονίζει η μαρτυρία που φέρεται να έκανε ο επικεφαλής της βενεζουελανικής προεδρικής φρουράς για τις τελευταίες στιγμές του Ούγκο Τσάβες στο Associated Press.

Ο στρατηγός Χοσέ Oρνέλα, οποίος ανέφερε ότι ήταν παρών όταν ο Τσάβες πέθαινε, ανέφερε ότι στις τελευταίες στιγμές του ο βενεζουελανός ηγέτης δήλωσε ότι ήθελε να παραμείνει στην ζωή.

«Δεν μπορούσε να μιλήσει, αλλά το είπε με τα χείλη του: "Δεν θέλω να πεθάνω. Παρακαλώ μην με αφήσετε να πεθάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Ορνέλα.

Η σορός του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, στο παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας στο Καράκας έπειτα από περιφορά επτά ωρών στην πόλη.

Χιλιάδες άνθρωποι σχηματίζουν ουρές για να πουν ένα «ύστατο χαίρε» στον κ. Τσάβες, ανάμεσά τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, όπως ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ και ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα.

Η κηδεία του βενιζoυελανού ηγέτη θα γίνει την Παρασκευή. Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε εθνικό πένθος για επτά ημέρες.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι νωρίτερα βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ούγκο Τσάβες.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ