ΚΑΙΡΟΣ

Συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες του «πύργου της κολάσεως» στο Μπαγκλαντές

Δύο από τους ιδιοκτήτες του πολυώροφου κτηρίου που τυλίχθηκε στις φλόγες στις αρχές της εβδομάδας στο Μπαγκλαντές, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 26 ανθρώπων, συνέλαβε η Αστυνομία, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για αμέλεια και για παραβίαση του πολεοδομικού κώδικα που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωών, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των Αρχών το κτήριο – που στέγαζε επαγγελματικά γραφεία και επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα Ντάκα – δεν είχε πυρασφαλείς σκάλες, είχε προβλήματα στις εξόδους κινδύνου και οι ανώτατοι όροφοι είχαν κατασκευαστεί παράνομα.

Ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Μπαγκλαντές. Είναι ο ιδιοκτήτης των τριών ανώτερων ορόφων, οι οποίοι ήταν αυθαίρετοι. Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ο οικοπεδούχος. Η Αστυνομία αναζητά ακόμα τον επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας που έχτισε τον πύργο την δεκαετία του 1990.

Η φωτιά προκάλεσε φρικιαστικές σκηνές. Εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι γκρεμίζονταν στο έδαφος, άλλοι προσπαθούσαν να καταρριχηθούν στο έδαφος χρησιμοποιώντας καλώδια σχοινιών.

Εβδομήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η διαφθορά και η έλλειψη επιτήρησης συχνά δημιουργούν ευκαιρίες για καταστρατήγηση των κανονισμών δόμησης στο Μπαγκλαντές, την στιγμή που η ασιατική χώρα επιδιώκει να κάνει ένα αναπτυξιακό άλμα.

Τον περασμένο μήνα 71 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω πυρκαγιάς στην παλιά πόλη της Ντάκα.Πηγή: skai.gr