ΚΑΙΡΟΣ

Στο 7,8% υποχώρησε η ανεργία στις προεκλογικές ΗΠΑ το Σεπτέμβριο

Στο 7,8% υποχώρησε τον Σεπτέμβριο η ανεργία στις Ηνωμένες πολιτείες, απο 8,1% που ήταν τον Αύγουστο. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2009.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων πυροδότησε πολιτική διαμάχη ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ, με τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο να σχολιάζει πως η οικονομία παραμένει αδύναμη και να εκτιμά πως το πραγματικό ποσοστό ανεργίας ανέρχεται κοντά στο 11% εάν συνυπολογιστούν οι άνθρωποι έχουν παραιτηθεί από την αναζήτηση εργασίας.

«Αυτό δεν είναι πώς μία πραγματική ανάκαμψη μοιάζει», υπογράμμισε ο κ. Ρόμνεϊ, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει το μομέντουμ που εξασφάλισε έπειτα από την επικράτησή του στην πρώτη προεδρική τηλεμαχία (ντιμπέιτ) την Τετάρτη.

«Σήμερα πιστεύω πως, ως έθνος, κινούμαστε και πάλι μπροστά», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ομπάμα. «Περισσότεροι Αμερικανοί μπήκαν στο εργατικό δυναμικό, περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειές».

Στον απόηχο του ντιμπέιτ, δημοσκόπηση φέρνει τη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στις δύο ποσοστιαίες μονάδες. Πηγή: skai.gr