ΚΑΙΡΟΣ

Σίσι σε Αιγυπτιακό στρατό: Να είστε στα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας – «Μυστικό μήνυμα» σε Χαφτάρ

Κάλεσμα στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να διατηρήσουν την αποτελεσματικότητα «και τα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητάς τους» απηύθυνε την Τετάρτη ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αιγυπτιακής προεδρίας Μπασάμ Ραντί, την ώρα που μαίνεται η σύρραξη στη Λιβύη.

Ο προεδρικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι κατά τη συνάντησή του με επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού ο Σίσι έδωσε οδηγίες στις ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν «να διατηρούν την ικανότητα και τα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας και μάχης για την εκτέλεση οποιωνδήποτε καθηκόντων που ανατίθενται στα μέλη τους για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου, υπό το φως των σημερινών προκλήσεων στην περιοχή και τη μεγάλη ικανότητα των Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων σε όλα τα σώματα, τις ειδικότητες και τα συστήματα εξοπλισμού.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου χαιρέτισε και εξέφρασε την εκτίμησή του «για τις προσπάθειες των ενόπλων δυνάμεων και τις θυσίες που κάνουν για την προστασία της πατρίδας και τη διατήρηση της ασφάλειας, της ασφάλειας, της σταθερότητας και των δυνατοτήτων του αιγυπτιακού λαού».

Η συνάντηση ήρθε μια μέρα αφότου ο αλ Σίσι έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα στον αρχηγό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Το μήνυμα παραδόθηκε από τον διοικητή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αιγύπτου, στα κεντρικά γραφεία του LNA σε προάστιο της Βεγγάζης. Το περιεχόμενο του μηνύματος δεν αποκαλύφθηκε.

Το μήνυμα και οι δηλώσεις του αιγύπτιου προέδρου έρχονται μετά την επίσκεψη των  υπουργών Άμυνας της Τουρκίας και του Κατάρ στην Τρίπολη για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) Φαγιέζ αλ Σάρατζ. 

Η Αίγυπτος δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό της για την περαιτέρω ενεργοποίηση των Καταρινών στη Λιβύη. 

Στο πλαίσιο αυτό, η –ανακοίνωση- για συνάντηση μεταξύ του αιγύπτιου διοικητή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα, δηλαδή ότι οι κινήσεις της Τουρκίας και του Κατάρ δεν θα έχουν αντίκτυπο ούτε θα γίνουν ανεκτές από το Κάιρο. Έδειξε επίσης ότι ο LNA, με τη βοήθεια του αιγυπτιακού στρατού, μπορεί να ματαιώσει τυχόν σχέδια αρκετά νωρίς,
 

Πηγή: skai.gr