ΚΑΙΡΟΣ

Νέο «νιετ» από τους Ρώσους στον Ερντογάν για επίθεση στη Συρία

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη συριακή επικράτεια εκφράζει για μια ακόμα φορά η Μόσχα.

Ο Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, ο ειδικός επιτετραμμένος της Μόσχας για τη Συρία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας θεωρεί ότι ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη συριακή επικράτεια θα ήταν ασύνετη, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση.

Ο κ. Λαβρέντιεφ είπε επίσης πως η Μόσχα δεν θεωρεί πλέον τη Γενεύη την κατάλληλη τοποθεσία για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντίπαλων πλευρών στον συριακό πόλεμο.

Ο ρώσος επιτετραμμένος βρίσκεται σήμερα στη Νουρ-Σουλτάν (Καζακστάν) για συνομιλίες με απεσταλμένους της Τουρκίας, του Ιράν, της κυβέρνησης της Συρίας και αντικαθεστωτικών παρατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πριν από λίγες εβδομάδες ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει σύντομα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά μιας τουρκικής επιχείρησης στη Συρία έχουν ταχθεί οι ΗΠΑ, εκφράζοντας μεγάλη ανησυχία πως θα οδηγούσε σε κλιμάκωση και θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,