ΚΑΙΡΟΣ

Πολωνός κατάσκοπος δούλευε για τη Ρωσία - Προσπάθησε να «εισχωρήσει» στο Ευρωκοινοβούλιο

Σοκ έχει προκληθεί στην Πολωνία μετά τη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποιος κατηγορείται για εκ μέρους της Ρωσίας για φερόμενες δραστηριότητες σε αρκετές χώρες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα όσα ανεφεραν Πολωνοί Εισαγγελεις.

Ο άντρας, που προσδιορίστηκε από τις πολωνικές αρχές ως Janusz N., «προσπάθησε να έρθει σε επαφή με πολωνούς και ξένους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ανέφεραν οι εισαγγελείς σε δήλωση τους!

«Οι δραστηριότητές του ήταν μέρος μιας ρωσικής προπαγάνδας-παραπληροφόρησης που αποσκοπούσε στην υπονόμευση της θέσης της Πολωνίας στην ΕΕ και διεθνώς», τόνισαν ακόμη οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι συσκευές αποθήκευσης δεδομένων και το ισοδύναμο περίπου 300.000 złoty (67.000 ευρώ) βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών στο διαμέρισμα του συλληφθέντα.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενημερώνεται για αυτούς τους ισχυρισμούς σχετικά με τον συλληφθέντα και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να διευκρινίσει την τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου.

Ο άνδρας συνελήφθη στις 31 Μαΐου από την εγχώρια υπηρεσία αντι-πληροφοριών της Πολωνίας και κατηγορήθηκε για κατασκοπεία, στην οποία παραδέχθηκε ότι δεν είναι ένοχος. Όπως τονίζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σε περίπτωση που καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως μια δεκαετία!

Πηγή: euronews