ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζονται οι μάχες στο Φιδονήσι της Μαύρης Θάλασσας, λέει το Λονδίνο

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Οι μάχες στο Φιδονήσι της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζονται, αναφέρει στην πρωινή ενημέρωσή του το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, καθώς οι Ρώσοι επανειλημμένως προσπαθούν να ενισχύσουν την εκτεθειμένη φρουρά που έχουν εγκαταστήσει εκεί.

Σημειώνεται πως οι Ουκρανοί έχουν επιτυχώς πλήξει τη ρωσική αεράμυνα και τα σκάφη ανεφοδιασμού με drone τύπου Bayraktar. Γενικότερα τα ρωσικά σκάφη ανεφοδιασμού έχουν ελάχιστη προστασία στη δυτική Μαύρη Θάλασσα μετά από την υποχώρηση του ρωσικού ναυτικού προς την Κριμαία κατόπιν της απώλειας του καταδρομικού Moskva, επισημαίνει η βρετανική ενημέρωση.

Η εκτίμηση του υπουργείου είναι πως οι προσπάθειες των Ρώσων να αυξήσουν τις δυνάμεις τους στο Φιδονήσι προσφέρουν στους Ουκρανούς περισσότερες ευκαιρίες να εμπλακούν σε μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις και να προξενήσουν φθορά σε εξοπλισμό.

«Αν η Ρωσία εδραιώσει τη θέση της στη νήσο Ζμίνι (Φιδονήσι) με στρατηγική αεράμυνα και πυραύλους κρουζ παράκτιας άμυνας, θα μπορούσε να κυριαρχήσει στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα», καταλήγει η ενημέρωση από το Λονδίνο.