ΚΑΙΡΟΣ

Οριακή η διαφορά Μακρόν-Λε Πεν σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Στη μία ποσοστιαία μονάδα έχει κλείσει η Μαρίν Λε Πεν τη διαφορά της από τον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του κυριακάτικου πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου BMF.

Η διαφορά τους δε στον δεύτερο γύρο είναι πλέον μόλις στο 2%.

Πρόκειται για εξέλιξη που επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο την τάση των τελευταίων ημερών υπέρ του κλεισίματος της ψαλίδας, σημειώνουν Γάλλοι σχολιαστές.

Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο ο κ. Μακρόν συγκεντρώνει πλέον 26% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό μειωμένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση της Τρίτης, ενώ η κα Λε Πεν έχει κερδίσει δύο μονάδες φτάνοντας στο 25%.

Στο δεύτερο γύρο, ο Πρόεδρος Μακρόν τοποθετείται στο 51%, πάλι χάνοντας δύο ποσοστιαίες μονάδες και η ηγέτιδα της Εθνικής Συσπείρωσης ανεβαίνει στο 49%, ενισχυμένη κατά 2%.

Αύξηση καταγράφει και το ποσοστό του αριστερού Ζαν Λικ Μελανσόν στον πρώτο γύρο, που ανεβαίνει στο 17,5%, ενώ οριακά μειώνεται το ποσοστό του ακροδεξιού Ερίκ Ζεμούρ στο 8,5%.

Πηγή: skai.gr