ΚΑΙΡΟΣ

Ομπάμα vs Πάπας Φραγκίσκος @ twitter

Μια νέα αμερικανική μελέτη δείχνει ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξακολουθεί να είναι ο νούμερο ένα ηγέτης παγκοσμίως με τους μακράν περισσότερους ακολούθους στο Twitter.

Όμως, ο Πάπας Φραγκίσκος είναι αυτός που θεωρείται ότι έχει τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, λόγω του μεγάλου αριθμού των μηνυμάτων του που αναδημοσιεύονται από τους χρήστες του twitter.

Η ετήσια ανάλυση των λογαριασμών του Twitter δείχνει ότι σχεδόν 57 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν πλέον τον Ομπάμα, πολύ παραπάνω από τα 44 εκατομμύρια που τον ακολουθούσαν πέρυσι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στην επόμενη θέση με 19,5 εκατομμύρια οπαδούς, όπως δείχνουν οι λογαριασμοί που έχει σε εννέα γλώσσες, αριθμός μεγαλύτερος από τα 14 εκατομμύρια του 2014.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντα Μόντι είχε σχεδόν 11 εκατομμύρια οπαδούς, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε περισσότερα από 6 εκατομμύρια και ο Λευκός Οίκος είχε σχεδόν 6 εκατομμύρια οπαδούς.

Τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου διαδόθηκαν ευρύτερα, με μέσο όρο 9.929 retweets ανά δημοσίευση ενώ ο Ομπάμα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 1.210 αναδημοσιεύσεις ανά tweet.

Πηγή: skai.gr