ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα μέρος της έκθεσης για τις προσπάθειες ανατροπής των εκλογών το 2020 από τον Τραμπ

«Αν και η δημοσίευση μπορεί να μην είναι βολική για τον ρυθμό της έρευνας του Εισαγγελέα, το επιτακτικό δημόσιο ενδιαφέρον σε αυτές τις διαδικασίες και η αναμφισβήτητη αξία και σημασία της διαφάνειας απαιτούν την δημοσίευσή τους», έγραψε ο δικαστής της κομητείας Φούλτον

Τη δημοσίευση τμημάτων της έκθεσης της ειδικής κριτικής επιτροπής σχετικά με τις προσπάθειες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των συμμάχων του να ανατρέψουν τις προεδρικές εκλογές του 2020, ζήτησε δικαστής της Τζόρτζια σήμερα Δευτέρα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης θα παραμείνει κρυφό προς το παρόν.

«Αν και η δημοσίευση μπορεί να μην είναι βολική για τον ρυθμό της έρευνας του Εισαγγελέα, το επιτακτικό δημόσιο ενδιαφέρον σε αυτές τις διαδικασίες και η αναμφισβήτητη αξία και σημασία της διαφάνειας απαιτούν την δημοσίευσή τους», έγραψε ο δικαστής της κομητείας Φούλτον, Robert McBurney.

Συγκεκριμένα,ζήτησε από τον εισαγγελέα να αποκαλύψει τρία από τα τμήματα της έκθεσης την ερχόμενη Πέμπτη.

Η εισαγγελέας της κομητείας, Fani Willis περιγράφοντας τον εαυτό της ως «ένα από τα λίγα άτομα που είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν την έκθεση», είχε αναφέρει στον δικαστή ότι η δημοσίευση της έκθεσης  «αυτή τη στιγμή» θα ήταν ακατάλληλη. 

«Ζητάμε να μην δημοσιοποιηθεί αυτή η έκθεση, γιατί, έχοντας δει αυτήν την έκθεση, οι αποφάσεις επίκεινται», είπε η ίδια. 

Η δημοσιοποίηση αποτελεί σημαντική εξέλιξη σε μια υπόθεση που απειλεί με νομικές κυρώσεις τον πρώην πρόεδρο, καθώς προετοιμάζει την εκστρατεία του για τον Λευκό Οίκο το 2024. Το ειδικό σώμα ενόρκων πέρασε περίπου επτά μήνες ακούγοντας καταθέσεις από μάρτυρες.

Πηγή: skai.gr