ΚΑΙΡΟΣ

Τέλος εποχής για ένα θρύλο: Το τελευταίο Ford Fiesta βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής της Κολωνίας

Το Ford Fiesta, το θρυλικό μοντέλο των παιδικών μας χρόνων, με κορυφαίες πωλήσεις σε χώρες όπως η Βρετανία, αλλά και κορυφαίες πωλήσεις στη χώρα μας

Το τελευταίο Ford Fiesta βγαίνει την Παρασκευή από τη γραμμή παραγωγής σηματοδοτώντας το «τέλος εποχής» σε σχεδόν μισό αιώνα αυτοκινητιστικής ιστορίας για ένα θρυλικό μοντέλο των παιδικών μας χρόνων με κορυφαίες πωλήσεις σε χώρες όπως η Βρετανία, αλλά και κορυφαίες πωλήσεις στη χώρα μας.  

Η Ford θα παράξει το τελευταίο μοντέλο στην Κολωνία πριν τροποποιήσει το εργοστάσιό της για την παραγωγή περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων. 

Το θρυλικό μοντέλο με τις ατελείωτες «μεταμορφώσεις» του, κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1976 και έγινε αμέσως επιτυχία με όσους ήθελαν μικρότερα αυτοκίνητα με χαμηλότερη κατανάλωση. 

Περισσότερα από 22 εκατομμύρια Fiesta έχουν παραχθεί παγκοσμίως. 

Η Ford ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την παραγωγή του Fiesta τον περασμένο Οκτώβριο αφότου σταμάτησε τη γραμμή παραγωγής και για το οικογενειακό της Mondeo το 2021. Νωρίτερα φέτος, σταμάτησε επίσης να κατασκευάζει τα S-Maxx και τα βαν Galaxy. Η παραγωγή, του επίσης θρυλικού, Ford Focus θα τελειώσει το 2025. 

Ο γίγαντας των αυτοκινήτων πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί την ηλεκτροκίνηση ως ευκαιρία για να επανεφεύρει τη μάρκα για τους καταναλωτές με περιβαλλοντικές ανησυχίες. 

Το πρώτο μοντέλο Fiesta στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάστηκε στο Έσεξ το 1977, αλλά το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στη Βαλένθια, στην Ισπανία, ένα χρόνο νωρίτερα. 

Αρχικά σχεδιάστηκε ως ένα μικρό αυτοκίνητο με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, στον απόηχο της πετρελαϊκής κρίσης του 1973. 

Ο Αλεξ Μπατλ, συνιδρυτής της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Motorway, σχολίασε το BBC ότι το αυτοκίνητο θα παραμείνει δημοφιλές στους πελάτες για τα επόμενα χρόνια. 

«Η διακοπή της παραγωγής των νέων Ford Fiesta μπορεί να σημαίνει το τέλος μιας εποχής, αλλά η αγορά μεταχειρισμένων θα συνεχίσει να δίνει ζωή σε αυτό το περιζήτητο αυτοκίνητο για πολλά χρόνια», πρόσθεσε. 

Τα δύο τελευταία Fiesta θα κρατηθούν από τη Ford - το ένα θα παραμείνει στη Γερμανία ενώ το άλλο θα αποσταλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα τοποθετηθεί στη συλλογή της.
 

Πηγή: skai.gr