ΚΑΙΡΟΣ

Έντι Ράμα σε Ρίσι Σούνακ: Δεν έφεραν οι νέοι Αλβανοί τα ναρκωτικά στην Βρετανία

Βρήκαν έτοιμη αγορά, σημείωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος επισκέπτεται τη Βρετανία, ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή με μια συνομιλία στο αμφιθέατρο του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Chatham House.

Σε ό,τι αφορά τη μαζική μετανάστευση νέων Αλβανών στη Μεγάλη Βρετανία, ο Ράμα είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι νέοι Αλβανοί που έρχονται στη Βρετανία, αλλά οι εγκληματίες που χρησιμοποιούνται στα όνειρα και τις ελπίδες τους.

Ο κ. Ράμα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι Αλβανοί εγκληματίες δεν έφεραν το έγκλημα στην Βρετανία ούτε τα ναρκωτικά, αλλά βρήκαν μια έτοιμη αγορά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι κοινός τόπος η οικοδόμηση κοινής επιχειρησιακής πύλης για την πάταξη των εγκληματικών δικτύων.

Εξήγησε επίσης πως ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα με το κλείσιμο των συνόρων της Βρετανίας, αλλά τόνισε πώς δεν πρέπει να αφεθούν οι νέοι Αλβανοί στην εκμετάλλευση από εγκληματίες. Ο κ. Ράμα επέμεινε πολύ σε αυτή τη διάκριση λέγοντας ότι “εάν οι Βρετανοί ομολόγοι μας ακούσουν, αυτό θα είναι πολύ επιτυχημένο και αποδοτικό και για τις δύο χώρες.

Πηγή: ert.gr