Για τουλάχιστον 2.000 νεκρούς κάνουν λόγο σε δικό τους απολογισμό τα Ηνωμένα Έθνη, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τους χειρότερος φόβους για τεράστια ανθρώπινη τραγωδία.
Παράλληλα, τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν την άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη των περίπου 4.000 εκτοπισμένων.
Οι κατολισθήσεις κάλυψαν κάτω από τόνους χώματος εκατοντάδες σπίτια που ήταν φτιαγμένα από λάσπη.
Περίπου 1.000 οικογένειες κατοικούσαν στον οικισμό που θάφτηκε κάτω από τη γη, σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης.
Εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν τον κίνδυνο νέων κατολισθήσεων και το κρύο κατά τη διάρκεια της νύχτας, δίνοντας αγώνα ενάντια στο χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες.
Οι τοπικές Αρχές διαθέτουν ελάχιστα μηχανήματα, με συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας διάσωσης να γίνεται με φτυάρια.
Οι κατολισθήσεις προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή κατά τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε δρόμους και άλλες υποδομές.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.