ΚΑΙΡΟΣ

Περιορίζεται αύριο Παρασκευή η κακοκαιρία στα Βορειοανατολικά , το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα , με εξασθένηση από το μεσημέρι. Τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις και το Σ/Κ.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Πέμπτη , Κακοκαιρία έχουμε στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές , τις  καταιγίδες , τα χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά αρχικά στα Δυτικά – Κεντρικά και Νότια και βαθμιαία στα Βορειοανατολικά , και το Ανατολικό Αιγαίο.  Οι  Άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Δυτικοί  5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο Νοτιοανατολικοί  7 με 9  μποφόρ.   Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Βόρεια έως 8 με 9 βαθμούς , στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά έως 12 με 14 βαθμούς , και στο Αιγαίο έως 17 με 18 βαθμούς. 

Την Παρασκευή,  Στη Θράκη, τις ανατολικές Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά με τοπικές βροχές, και στα δυτικά και νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά . Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Νότιοι τοπικά 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση και στο Ιόνιο Δυτικοί  4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.  

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός το Σ/Κ με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση την Κυριακή.

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα.  Συννεφιά και βαθμιαία βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα είναι περισσότερες και εντονότερες το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι  Άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς. 

Θεσ/νίκη   

Καιρός σήμερα. Συννεφιά με  βροχές , τοπικά ισχυρές από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά , αλλά και σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.    Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί έως Βορειοδυτικοί  5 με 6  μποφόρ.  Η θερμοκρασία έως 8 βαθμούς.    

Πηγή: skai.gr