ΚΑΙΡΟΣ

Θεοδωρίδης και Τσάκας στην ''Δίκη στον ΣΚΑΪ "

Στη εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» συμμετείχαν με τηλεφωνική παρέμβαση ο Βλάσης Τσάκας και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης. Ο Τσάκας, ο οποίος ως γνωστόν φέρεται να εκπροσωπεί Αραβικό fund για το οποίο και πάλι δεν δέχτηκε να αποκαλύψει ονόματα, ενώ υπογράμμισε ότι η πρόταση για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει κατατεθεί γιατί ακόμη ετοιμάζεται. Προσθέτει δε ότι δεν θα είναι ύψους 15 εκ. ευρώ, αλλά θα είναι τέτοια που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του συλλόγου.

«Δεν κατατέθηκε η πρόταση και θα κατατεθεί αύριο ή μεθαύριο. Ετοιμάζεται. Δεν θα είναι 15 εκ. ευρώ. Θα προβλέπει ποσό που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες που έχει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Έχει καθυστερήσει η πρόταση, αλλά σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη. Το νομοσχέδιο καθυστέρησε να ψηφιστεί και σε λίγες μέρες θα είναι νόμος του κράτους, επομένως τι να καταθέσουμε νωρίτερα. Έχουμε χρόνο μέχρι τις αρχές Μαρτίου, στις 9 του μήνα που είναι προγραμματισμένη η ΓΣ του Παναθηναϊκού για να ετοιμάσουμε και να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση», ήταν η αρχική του τοποθέτηση και συνέχισε:

«Λίγη ακόμη υπομονή, πιστέψτε με δεν έχουμε να κάνουμε με στραγάλια... έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που έρχεται να βάλει χρήματα σε μία χώρα που αυτή τη στιγμή είναι αναξιόπιστη».

Σχετικά με το δάνειο που ετοιμάζεται να πάρει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αφού δεν υπάρχει για την ώρα άλλη λύση για τους «πράσινους», ο κ. Τσάκας τόνισε: «Καλά κάνει ο κ.Γόντικας και κοιτάει να βγάλει δάνειο για την ΠΑΕ, εγώ όμως δεν ξέρω κάποια τράπεζα που να μπορεί να του εγκρίνει και να βγάλει δάνειο για τέτοιο ποσό σε λιγότερο από 25 ημέρες. Μέχρι τότε λοιπόν εμείς θα έχουμε ήδη καταθέσει την πρότασή μας και το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

Εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι κοιτάμε αυτή τη βδομάδα να καταθέσουμε την ολοκληρωμένη πρόταση που θα μπορέσει να καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες, τις πραγματικές ανάγκες, του Παναθηναϊκού».

Σε ερώτηση να αποκαλύψει ο κ. Τσάκας ποιον Άραβα πρίγκιπα εκπροσωπεί, εκείνος απάντησε: «Δεν μπορώ να πω ονόματα για ένα και μόνο λόγο: Οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν ούτε διαφήμιση, ούτε τίποτα. Από την πλευρά μας πάντως ο κύριος Βαρδινογιάννης έχει το δικαίωμα να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των επενδυτών», επανέλαβε και προσθέτει: «Εμείς θα καταθέσουμε μια πρόταση που θα βγάζει τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο, αλλά θέλουμε και τους παλαιούς μέτοχους να συμμετέχουν κανονικά στην ΑΜΚ της ΠΑΕ».

Τέλος, για το σχόλιο του Θανάση Γιαννακόπουλου ότι το Τριφύλλι δεν μπορεί να βασίζεται σε πριγκίπισσες, απάντησε: «Ο κ, Γιαννακόπουλος έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει, σέβομαι απόλυτα τις απόψεις του. Είναι δικαίωμά του να το πει αν το πιστεύει...»

Ο Σάββας Θεοδωρίδης, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό, επανέλαβε τα «κακώς κείμενα» του νέου νομοσχεδίου και υποστήριξε ότι η τιμωρία του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού από την UEFA είναι δεδομένη, σε περίπτωση που ισχύσει το άρθρο 19, ενώ για τον ίδιο λόγο θα αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις και η Εθνική ομάδα της χώρας από την FIFA.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Δίκη του ΣΚΑΪ», ο Α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είπε τα εξής:

«Μιλάμε για το άρθρο 19 και τις αναφορές που κάνει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Είμαι σίγουρος 100% ότι η FIFA θα μας τιμωρήσει. Η FIFA δεν χαρίζεται σε κανέναν. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ακόμη και στην Ελβετία, που είναι τα κεντρικά της γραφεία εκεί, αναγκάσθηκε να πάρει πίσω τροποποιήσεις στον αθλητικό της Νόμο.

Δεν έχει δικαίωμα κανείς να παίζει τέτοια παιχνίδια με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ αλλά και σε όλους λόγω της Εθνικής ομάδας, η οποία έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Τους λεονταρισμούς τους δεν πρέπει να τους πληρώσει το ποδόσφαιρο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τους φιλάθλους τη μόνη διασκέδαση που τους έχει μείνει. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να καταλάβουν οι κ. Yπουργοί ότι πρέπει να το πάρουν πίσω».
Πηγή: skai.gr