ΚΑΙΡΟΣ

Αποκλεισμός και αποχώρηση για τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου


Μια τεράστια καριέρα έκλεισε σήμερα ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου με τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου σε ηλικία 39 ετών. Πανελλήνια ρεκόρ, διακρίσεις σε πολλούς διεθνείς αγώνες και στο «Λονδίνο 2012» πραγματοποίησε την 5η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς. Ουσιαστικά είναι το τέλος της διεθνούς καριέρα του σπουδαίου αθλητή, που σήμερα στα προκριματικά είχε καλύτερη βολή στα 67.19μ (19ος στο Α΄ γκρουπ) και φυσικά έμεινε εκτός τελικού, αλλά δεν πρόκειται να μείνει μακριά από το άθλημα που υπηρέτησε επί σειρά ετών. Για το άθλημα πάντως αποτελεί μεγάλο πλήγμα η αποχώρηση Παπαδημητρίου, αφού το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: «μετά απ΄ αυτόν ποιος», αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει αναδειχθεί ο αντικαταστάτης του στο αγώνισμα της σφυροβολίας.

«Κατέβηκα για να κάνω καλύτερη φετινή επίδοση. Όμως δεν μου βγήκαν οι βολές και δυστυχώς έχω κακοτυχία πολλά χρόνια τώρα, Τις τελευταίες ημέρες έκανα θεραπεία για τα δόντια και έπαιρνα αναλγητικά με φυσική συνέπεια να έχω πτώση δυνάμεων κυρίως στα πόδια. Ήξερα ότι δεν μπορούσα να κάνω αυτό που ήθελα. Ευχαριστήθηκα τον αγώνα και φυσικά αισθάνθηκα πολύ ωραία για μια ακόμη Ολυμπιάδα. Ουσιαστικά είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες. Ίσως επειδή δεν θέλω να αποχωριστώ τα στίβο αφού είναι κομμάτι από τη ζωή μου να κατεβώ σε κάποιο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Δεν θέλω να αποχωριστώ το στίβο και θα μείνω κοντά στο άθλημα. Θα ασχοληθώ πιο ενεργά και με το μίτινγκ της Νικήτης (Σιθώνεια), αφού θα έχω πλέον περισσότερο χρόνο», είπε ο Παπαδημητρίου, εμφανώς συγκινημένος από τη συμμετοχή του σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση που θα είναι και η τελευταία του ως αθλητής.


Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου δεν κατάφερε να πιάσει το όριο πρόκρισης (σ.σ. 78.00μ.) ώστε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τον τελικό της σφυροβολίας του Ολυμπιακού τουρνουά «Λονδίνο 2012». Ο Έλληνας πρωταθλητής, στην πέμπτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε καλύτερη βολή στα 67 μέτρα 19 εκατοστά που δεν ήταν αρκετή για να τον «στείλει» στην τελική 12άδα, ανεξάρτητα τι θα γίνει στο β` προκριματικό γκρουπ.

Οι βολές του Παπαδημητρίου: άκυρη (1η), 66.91μ. (2), 67.19μ. (3)

Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή 5 Αυγούστου.

Στο Β΄ γκρουπ, στις 14.45, μετέχει ο Κώστας Σταθελάκος με τα χρώματα της Κύπρου. Ο Κώστας Σταθελάκος, αδελφός του Έλληνα Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου, Πασχάλη Σταθελάκου, έχει εφετινή επίδοση 73.86μ και ατομικό ρεκόρ 74.38μ.

O Iακωβάκης

Ο Περικλής Ιακωβάκης με δηλώσεις πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε δώσει το στίγμα που θα αγωνιστεί στο Λονδίνο κι έπεσε μέσα. Είχε πει ότι θέλει επιτέλους στην καριέρα του να ευχαριστηθεί μία διοργάνωση σαν τους Ολυμπιακούς και να μετάσχει χωρίς άγχος. Αυτό έκανε κα με δεδομένο το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα τερμάτισε στις προκριματικές σειρές σε 50.27 και δεν κατάφερε να προκριθεί, ενώ προανήγγειλε ότι θέλει το 2013 να συνεχίσει το στίβο αλλά χωρίς κανένα άγχος και ότι καταφέρει, αφού η καριέρα του φθάνει στη δύση της.

Όπως, όμως και ο ίδιος επεσήμανε, το ότι «βρέθηκα σε Ολυμπιακούς για 4η φορά πιστεύω ότι μετρά για όσους γνωρίζουν από στίβο. Το ίδιο νομίζω έχει πετύχει και ο Σάντσες από τη Δομινικανή Δημοκρατία».

Μιλώντας για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε είπε: «Στις 20 Ιουλίου είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού στο δικέφαλο. Από τότε μέχρι και την περασμένη Κυριακή δεν έβαλα καθόλου καρφιά. Η προπόνησή μου καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν όπως έπρεπε, με φυσική συνέπεια να μην είμαι ούτε στην αγωνιστική κατάσταση που θα ήθελα, αλλά ούτε και να έχω τις απαραίτητες δυνάμεις ώστε να παλέψω για την πρόκριση. Με βάση αυτά τα δεδομένα γνώριζα εκ των προτέρων πως είχα πολύ μικρές πιθανότητες να περάσω στην επόμενη φάση. Εκανα ότι μπορούσα και βγήκε το 50.26».

Και πρόσθεσε αναφερόμενος στην κούρσα και το μέλλον στο στίβο: «Το επίπεδο ήταν υψηλό. Από εδώ και πέρα αλλάζω εντελώς τη φιλοσοφία μου και για την επόμενη χρονιά θα κάνω μία πολύ χαλαρή προετοιμασία, χωρίς άγχος και να κυνηγάω όρια, χωρίς να θέτω συγκεκριμένους στόχους ώστε να ευχαριστηθώ τις συμμετοχές μου. Από εκεί και πέρα αν βγει μια νίκη στο Μπρούνο Τζάουλι καλοδεχούμενη, το ίδιο και για τους Μεσογειακούς Αγώνες αν προκύψει ένα μετάλλιο. Για το παγκόσμιο πρωτάθλημα δε το σκέπτομαι καθόλου τι θα κάνω, ότι βγει. Έχω κάνει μια μεγάλη αθλητική πορεία με καλές στιγμές, πιστεύω ότι πρόσφερα και από εδώ και πέρα ότι κάνω θα είναι χωρίς πίεση».


Την 25η επίδοση των προκριματικών και την 13η στο α` προκριματικό γκρουπ, σημείωσε ο Μιχάλης Σταματόγιαννης κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού τουρνουά «Λονδίνο 2012». Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε την καλύτερη βολή στα 19.24μ.

«Έκανα μια καλή προσπάθεια. Είχα την 25η επίδοση, όμως το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Νομίζω ότι θα μπορούσα να ξεπεράσω το ατομικό μου ρεκόρ, όμως δεν τα κατάφερα. Είμαι ευχαριστημένος με δεδομένο ότι ήταν πρωί. Το απόγευμα, ο τελικός θα είναι τελείως διαφορετικός. Πρώτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο είναι ο Χόφα, όμως και ο Στρολ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες», ήταν η δήλωση του Σταματόγιαννη.

Πηγή: skai.gr