ΚΑΙΡΟΣ

Υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων ο Τσίπρας

Υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων τάχθηκε την Τρίτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις κινητοποιήσεις του κλάδου.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο της διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας που συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών στο γραφείο του στη Βουλή.

Απευθυνόμενος στους αγροτοσυνδικαλιστές ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο αγώνας τους χρειάζεται «φαντασία, σχεδιασμό και αποφασιστικότητα», δεδομένου ότι -όπως είπε- η κυβέρνηση στήνει «επικοινωνιακές παγίδες».

«Ο κοινωνικός αυτοματισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί (...) Να πέσουν οι ίδιοι στις παγίδες που έχουν στήσει» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «η μνημονιακή πολιτική δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας» και παρατήρησε ότι «σήμερα δεν πλήττεται μονάχα το αγροτικό εισόδημα και ο αγρότης, πλήττεται ισοδύναμα και οριζόνια και η μέση ελληνική οικογένεια».

«Οι δεσμεύσεις μας απέναντι στον αγροτικό κόσμο είναι σαφείς», τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο κ. Τσαυτάρης εμφανίστηκε ανοικτός στο θέμα του διαλόγου με τους αγρότες, λέγοντας ότι με κατανόηση όλα λύνονται, προκειμένου να μη δημιουργούνται αδικίες.

Αυτήν την ώρα οι εκπρόσωπο των αγροτών συναντώνται με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η δήλωση Τσίπρα:



Πηγή: skai.gr