ΚΑΙΡΟΣ

Το Σάββατο συνεχίζεται ο μαραθώνιος των διαπραγματεύσεων με τρόικα

Για το πρωί του Σαββάτου μετατέθηκαν τελικά οι συναντήσεις των υπουργών Εργασίας, Ανάπτυξης και Ενέργειας με την τρόικα, μετά ένα «μαραθώνιο» επαφών στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων που εμποδίζουν την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Κατά τις 23:15 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και της επικεφαλής του ΤΧΣ Αναστασίας Σακελλαρίου με τους επικεφαλής της τρόικας, που είχε ως αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ειδικά το θέμα της Eurobank.

Για τις 11:30 το πρωί του Σαββάτου επαναπρογραμματίστηκε η συνάντηση της τριμερούς με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος στο «μέτωπο» των εργασιακών, που αποτελεί και «αιχμή» των διαφωνιών.

Η τριμερής ζητά κατάργηση των τριετιών, με την κυβέρνηση να αντιπροτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μείωση κατά 50% των μισθολογικών προσαυξήσεων από τις ωριμάνσεις για την επανείσοδο των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας.

Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν 2.000 απολύσεις από το δημόσιο τομέα το 2015, με την κυβέρνηση ωστόσο να αντιδρά.

Επιπλέον, η τρόικα ζητά απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα με σχετικό νομοθέτημα, αξίωση που επίσης βρίσκει αντίθετη την κυβέρνηση.

Στις 14:00 το μεσημέρι θα εισέλθει στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, με αντικείμενο το σχεδιαζόμενο κυβερνητικό σχέδιο στήριξης ενεργοβόρων βιομηχανιών.

Στις 15:00 θα ακολουθήσει η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Κωστή Χατζηδάκη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ