ΚΑΙΡΟΣ

Συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Συνάντηση για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας θα έχει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στη σκιά των αλλεπάλληλων τουρκικών προκλήσεων.

Ο πρωθυπουργός, αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, για τη σύσταση του οργάνου αυτού, επικοινώνησε μαζί του και συμφώνησαν να συναντηθούν τη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το περιεχόμενό της.

Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε την άμεση σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση. 

Στο πλαίσιο αυτό, με επιστολή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τον Νίκο Βούτση τη συζήτηση και ψήφιση της πρότασης νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, την οποία έχει καταθέσει Το Ποτάμι από το Δεκέμβριο του 2016.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που ανέλαβε δήλωσε πως «θα πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις».

Αναλυτικά η επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής






















Πηγή: skai.gr