ΚΑΙΡΟΣ

Συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν στη Ντόχα

Το ενδεχόμενο επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία, συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην μικρής διάρκειας συνάντηση που είχε ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Ντόχα του Κατάρ.

Εντός της ημέρας ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι (19:00), στον απόηχο της οποίας θα γίνει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.

Την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, ο έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ενώ αμέσως μετά, θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Καλίντα Αλ Θάνι. Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης.Πηγή: skai.gr