ΚΑΙΡΟΣ

Στουρνάρας: Βάναυση θεσμική εκτροπή η ενέργεια Πολάκη – Μήνυμα σε Τσίπρα

Βάναυση θεσμική εκτροπή, και πρωτοφανή ενέργεια που παραβαίνει τον Ποινικό Κώδικα, χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να ηχογραφήσει τη συνομιλία τους. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Στουρνάρας καλεί τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να επέμβουν αυτεπαγγέλτως, κάνοντας λόγο για ανήκουστη προσπάθεια του κ. Πολάκη να επηρεάσει την ΤτΕ στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας καλεί επίσης ευθέως τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διαφυλάξει εμπράκτως την ανεξαρτησίας της ΤτΕ.

Απτόητος πάντως από τη θύελλα αντιδράσεων για την ηχογράφηση του διαλόγου του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης «ξαναχτύπησε» τα ξημερώματα. 

Aντιδράσεις στον ΣΚΑΪ

Για αυτόφωρο κακούργημα μίλησε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τη μαγνητοσκόπηση.

«Το Μαξίμου έχει στήσει προσπάθεια προπαγάνδας και προβοκάτσιας» ανέφερε στον σταθμό μας ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. 

«Ο Πολάκης εκφράζει τον καθεστωτικό της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε στον σταθμό μας ο Σπύρος Καρανικόλας, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. 

«Αυτό που δεν αντέχω στον κ. Πολάκη είναι ότι θέλει να ‘’καθαρίσει’’ τον κόσμο και θεωρεί τον εαυτό του αρχάγγελο της κάθαρσης» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Η δήλωση του διοικητή της ΤτΕ αναλυτικά

Αποσπάσματα από τη συνομιλία Πολάκη - Στουρνάρα ΕΔΩ


Πηγή: skai.gr