ΚΑΙΡΟΣ

Σοσιαλιστική Τάση Χρυσόγονου: Γίναμε πιστό αντίγραφο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Προς την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να οδεύει η Σοσιαλιστική Τάση, και ο Κώστας Χρυσόγονος την οποία εκπροσωπεί, όπως καταδεικνύεται από τη δήλωση – «κατηγορητήριο» κατά της ηγετικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος που δημοσιοποιήθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου του ευρωβουλευτή.

Στη δήλωση - προαναγγελία της ανεξαρτητοποίησης Χρυσόγονου γίνεται λόγος για διάψευση της ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ, και αναφέρεται ότι «το κόμμα έχει διαμορφωθεί σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας».

Επίσης η δήλωση κάνει λόγο για αναβλητικότητα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις που τηρούν τις αρχές της νομιμότητας και «για ειλημμένες αποφάσεις ενός στενού και κλειστού κομματικού πυρήνα». «Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στο κυβερνών κόμμα» αποφαίνεται η Σοσιαλιστική Τάση. Στη δήλωση γίνεται ακόμα αναφορά για «σκληρά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ» που «σταδιακά αποστερείται από κάθε προοδευτική και ανανεωτική δυναμική».

Ο Κώστας Χρυσόγονος, ανακοίνωσε πως τα μέλη της Τάσης θα ψηφίσουν 3 με 5 Οκτωβρίου για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτόνομη πορεία. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως δε πως «η παράδοση της έδρας είναι ανέφικτη», καθώς πρόκειται για «αποχώρηση της συλλογικότητας».

Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε πάντως ότι θα σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας της κίνησης σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όλα δείχνουν ότι οι δρόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Σοσιαλιστικής Τάσης θα χωρίσουν, αν κρίνει κανείς από τη σκληρή δήλωση του φορέα…

Η δήλωση της Σοσιαλιστικής Τάσης αναλυτικά
Πηγή: skai.gr